PREFECTUL BOBOC, RASPUNS PENTRU FOSTUL PREFECT: IRONIILE – EXTREM DE SLABUTE – VENITE DIN PARTEA UNORA CARE AU DESCOPERIT ABIA ACUM CA POT SA SI VORBEASCA, MA INCURAJEAZA SA FIU LA FEL DE ACTIV

Actualul prefect al Brailei, Catalin Boboc, nu lasa fara raspuns declaratiile ironice ale fostului prefect, George-Adrian Paladi, cu privire la persoana sa. Mai exact, este vorba despre faptul ca fostul prefect il acuza pe Boboc ca isi face campanie electorala folosindu-se de situatii precum pesta porcina si ca merge in focar doar ca sa-si faca fotografii si sa dea interviuri, pentru imagine. In plus, Paladi ii sugereaza ironic lui Boboc ca daca tot a intrat in focarul de pesta porcina, pentru a-si face poze, ar fi de dorit ca in urmatoarele 30 zile – perioada in care este in carantina – „sa nu mearga in alte locatii unde sunt animale vii, pentru alte activitati de propaganda electorala”.

Paladi a fost deranjat, de asemenea, de faptul ca Boboc se lauda cu faptul ca a adus la Braila, din alte judete, niste incineratoare care au fost folosite ca masura suplimentara de neutralizare a cadavrelor de animale – pe langa cea folosita pana acum, de ingropare a carcaselor -, pentru finalizarea cat mai rapida a procedurilor de stingere a focarului de pesta porcina inregistrat la societatea comerciala OLSUIN. Paladi afirma ca in perioada in care a fost prefect a analizat si el aceasta varianta a incineratoarelor, insa a ajuns la concluzia ca “este nejustificata datorita costurilor foarte mari, din bani publici”.

De asemenea, Paladi este amuzat de anuntul facut de Boboc, cum ca unul dintre aceste incineratoare va fi transferat Directiei Sanitare Veterinare Braila, fostul prefect precizand ca inca din vremea mandatului sau, la aparitia primului caz de pesta porcina din judet, DSVSA Braila avea un astfel de incinerator.

Catalin Boboc a raspuns acestor comentarii astazi, pe o retea de socializare: “Cand iti faci treaba bine, cand incerci sa schimbi paradigme, se gasesc unii care sa-ti spuna ca te afli pe drumul gresit. Eu voi ramane un prefect implicat, asumandu-mi decizia de a nu respecta <<traditia>>!

Ironiile, extrem de slabute oricum, venite din partea unora care au descoperit abia acum ca pot sa si vorbeasca ma incurajeaza doar sa fiu la fel de activ. Prefectul, ma repet, oricat de tare se supara unii, nu trebuie sa fie prezent doar la ceremonii publice!

Polemica este sanatoasa, dar n-am de gand sa o intretin cu unii care prind curaj doar cand nu mai sunt asezati in functii si se (re)apuca de politica. Cinstit fata de braileni era sa-si descopere darul vorbirii cand se aflau in functia publica!

Ramane cum am stabilit la preluarea mandatului. Ghinion!”.

Amintim ca Boboc a fost instalat in functia de prefect, in locul lui Paladi, in urma cu o luna.