ROTARU: MIHAI TUDOSE A FOST SI RAMANE PRIETENUL MEU. EL A REVENIT ACUM LA PATRIA MAMA, AM REINTREGIT ECHIPA SI SUNT CONVINS CA ESTE UN CASTIG PENTRU NOI

“Nu consider ca domnul Mihai Tudose a fost traseist politic. Au fost mult prea multe convulsii in interiorul PSD si s-a ascuns o perioada mult prea indelungata adevarul, pentru ca eu sa imi permit sa pun o eticheta asupra unui fost coleg” – este comentariul facut astazi la Braila de presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Seful PSD, impreuna cu secretarul general interimar PSD, Paul Stanescu si europarlamentarul Claudiu Manda s-au aflat astazi in judetul nostru, pentru a participa la Conferinta Extraordinara a organizatiei judetene PSD, in cadrul careia s-au desemnat delegatii la Congresul ce va avea loc in luna februarie, in cadrul caruia se va alege viitorul presedinte al partidului.

In cadrul reuniunii de astazi, presedintele PSD Braila, Ion Rotaru a vorbit despre revenirea lui Tudose in partid ca despre “intoarcerea fiului risipitor”, a vorbit despre dezertori si tradatori care au afectat imaginea si rezultatele electorale ale PSD si de asemenea, s-a vorbit despre „rani care inca nu s-au vindecat”, fiind evident faptul ca unii dintre liderii social-democrati locali nu au facut inca pace cu plecarea europarlamentarului Tudose din PSD si apoi, si a deputatului Emilia Meirosu  catre Pro Romania. De asemenea, unii dintre PSD-isti nu uita faptul ca Tudose, cu o mana de oameni de la noul sau partid, a atras o multime de voturi de la PSD si le-a indreptat catre Pro Romania, la alegerile europarlamentare.

L-am intrebat pe presedintele Rotaru despre comentariile acide facute astazi la adresa lui Tudose si despre faptul ca nu pare prea incantat sa-l aiba din nou pe aceasta in PSD Braila.

Liderul social-democrat a raspuns ca s-a luat o decizie in Biroul Permanent Judetean al PSD Braila si ca s-a hotarat primirea tuturor adeziunilor care au fost depuse (adeziuni ale unor fosti membri Pro Romania – n.r.): „Acestea vor fi luate in discutie si se va lua o decizie de catre fiecare organizatie teritoriala, acolo unde sunt arondati.

In ce-l priveste pe Mihai Tudose, el a fost si ramane prietenul meu, chiar daca am avut o perioada de convulsii – si daca va aduceti aminte, la vremea respectiva eu am spus ca nu suntem adversari, suntem competitori. Eram in alte echipe; acum a revenit la patria mama, ii multumesc ca a venit, ii doresc succes, am reintregit echipa si sunt convins ca este un castig pentru noi”.

Intrebat la cine se referea, atunci cand a vorbit despre „tradatori” si „dezertori” in discursul sau de astazi, Ion Rotaru a spus ca „nu era in niciun caz referirea aici; vorbim de national”.