5-21 FEBRUARIE, BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI” – EXPOZITIA DOCUMENTARA “CANCERUL – INAMICUL PUBLIC NR. 1”

In perioada 5-21 februarie, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila gazduieste expozitia documentara intitulata “Cancerul – Inamicul public nr. 1”, ce reuneste carti de specialitate, dar si de medicina naturista, dietetica si psihologie.

“Data de 4 februarie marcheaza Ziua Internationala a Luptei Impotriva Cancerului, fondata la initiativa Uniunii pentru Controlul International al Cancerului. Creata in 2000, Ziua Mondiala a Cancerului a devenit o miscare pozitiva pentru intreaga lume, cu scopul de a ne uni sub o singura voce, pentru a face fata uneia dintre cele mai mari provocari ale noastre din istorie.

In fiecare an, sute de activitati si evenimente au loc in intreaga lume, adunand comunitati, organizatii si persoane din scoli, afaceri, spitale, piete, parcuri, sali comunitare, lacasuri de cult – pe strazi si online – actionand ca un memento puternic ca toti avem un rol de jucat in reducerea impactului global al cancerului.

Sloganul de anul acesta, <<I am and I will>>, este un apel la actiune, este despre tine si despre angajamentul tau de a actiona. Conform site-ului worldcancerday.org, anual mor din cauza cancerului 9,6 milioane de oameni, cancerul fiind a doua cauza a mortalitatii la nivel mondial. Cel putin o treime din cazurile comune de cancer pot fi prevenite, iar 3,7 milioane de vieti ar putea fi salvate in fiecare an prin preventie, detectarea bolii in faza incipienta şi tratament”, precizeaza organizatorii expozitiei.