7 FEBRUARIE, SECTIA ETNOGRAFIE A MUZEULUI BRAILEI „CAROL I” – TRIPLA LANSARE DE CARTE: „AMINTIRI BRAILENE”, „DESTINE INVOLBURATE” SI „IUBIREA, SIMBOL AL FERICIRII”

Vineri, 7 februarie, la ora 16:00, la Sectia Etnografie a Muzeului Brailei „Carol I” (strada Polona, nr. 14) va avea loc o tripla lansare de carte: „Amintiri brailene” (2013), „Destine involburate” (2019) si „Iubirea, simbol al fericirii” (2019),  semnate de Petre Stroe. Volumele au aparut la Editura „Lucas” din Braila.

Invitati: Jenica Chiriac si Ionel Negrut.
Activitatea face parte din cadrul proiectului “Intalnirile interculturale de la Etnografie”, proiect initiat de sectia „Etnografie a Muzeului Brailei „Carol I” si realizat in parteneriat cu publicatia „Braila Chirei”, respectiv cu Armanda Filipine, jurnalist. Proiectul se adreseaza elevilor si cadrelor didactice din orasul si judetul Braila, avand ca scop promovarea patrimoniului material si imaterial specific zonei noastre etnoidentitare.

„Tentatia moralizatoare este motivata de faptul ca autorul nu cauta si nu asteapta consacrare literara; scopul sau este realizarea unei imagini complexe, extinse, evocatoare, a locului in care a trait si traieste – Braila – si a timpului care a insemnat pentru el copilaria, tineretea, maturitatea” – Ana Maria Vicol, Cuvant inainte la volumul „Amintiri brailene”.