ASTAZI, LA SECTIA ETNOGRAFIE A MUZEULUI BRAILEI „CAROL I” – „DRAGOBETELE SARUTA FETELE”

Astazi, 25 februarie, la ora 13:00, la Sectia Etnografie a Muzeului Brailei „Carol I” (strada Polona, nr. 14) va avea loc o noua activitate in cadrul proiectului “Intalnirile interculturale de la Etnografie”, initiat de institutia gazda si realizat in parteneriat cu site-ul „Braila Chirei”, respectiv cu Armanda Filipine, jurnalist.
Tema acestei intalniri este „Dragobetele saruta fetele”, activitatea fiind realizata in colaborare cu Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Braila. Participa elevii clasei a X-a D, sectia „Arta Actorului”, profesor indrumator Nicoleta Branzia, director al Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Braila.
Moderator: dr. Brindusa Ilie, muzeograf.
„Proiectul se adreseaza publicului brailean, elevilor si cadrelor didactice din orasul si judetul Braila, tuturor iubitorilor de traditii si are ca scop promovarea patrimoniului material si imaterial specific zonei noastre etnoidentitare. Sub acest aspect, vor avea loc intalniri, tururi muzeale si dialoguri despre traditiile romanesti, precum si ale tuturor etniilor din Braila (indeletniciri casnice, mestesuguri traditionale, mestesuguri artistice, port popular, sarbatori si obiceiuri cu data fixa si data mobila, gastronomie traditionala, traditia vazuta din perspectiva literara si muzicala, fotografia/cartea postala ca document etnografic). O parte importanta a proiectului va fi dedicata lansarilor de carte, lecturilor publice, intalnirilor cu scriitori si specialisti din muzee”, precizeaza organizatorii.