B. BOTEA: ANI DE ZILE CUP DUNAREA A SFIDAT PE TOATA LUMEA. EXISTA O TOTALA NEINCREDERE IN MANAGEMENTUL COMPANIEI

“Nu cred ca puteti dicta Consiliului Local viitor. In niciun domeniu. Viitorul Consiliu Local poate sa faca orice” – este comentariul consilierului municipal Bogan Botea (PND), cu referire la asigurarile date astazi de primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), ca in calitate de viitor primar reales, nu va initia un proiect de hotarare privind majorarea tarifelor CUP Dunarea pentru serviciile de apa si canalizare, iar viitorii consilieri PSD nu vor vota asa ceva in mandatul 2020-2024.

Discutia a avut loc in contextul in care CLM a analizat astazi o serie de proiecte de hotarari ce vizau Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din judetul Braila (finantat partial din fonduri europene), ce include un Plan anual de evolutie a preturilor/tarifelor CUP Dunarea pentru serviciile de apa si canalizare. Acest plan prevede o majorare anuala a tarifelor respective, pana in 2024, ceea ce a nemultumit unii alesi.

Dragomir a declarat ca in cazul in care planul este aprobat, CUP nu va opera acele majorari, ci va gasi alte surse de crestere a veniturilor si ca viitorul CLM se va asigura  asta, fiindca alesii PSD nu vor aproba asa ceva.

Bogdan Botea a mai comentat: “Reticenta unor consilieri si chiar si a mea este legata de faptul ca a existat permanent in acesti trei ani si jumatate o lipsa de transparenta cu privire la activitatea economica a CUP Dunarea. Stiti foarte bine ce discutii au fost in acest Consiliu…

Noi intelegem foarte bine ca suntem cu spatele la zid, nimeni in aceasta sala nu cred ca nu-si da seama ca acest proiect trebuie votat, dar acum platiti pretul pentru lipsa de comunicare si lipsa de transparenta a acestei societati de stat controlate de Primarie. Asta este situatia, trei ani de zile CUP Dunarea a sfidat pe toata lumea in acest oras si acum, cand veniti cu acesta majorare care probabil ca birocratic este necesara…

Aceasta neincredere totala in managementul CUP Dunarea este cauza acestei reticente, nu lipsa de dorinta a mea sau a altor consilieri de a vota acest proiect. Dar nu am vazut niciun raport de audit la societatea asta in trei ani si jumatate, nu sunt publice controalele Curtii de Conturi, daca au existat, deci nu stim absolut nimic de activitatea acestei societati, in afara de faptul ca solicita majorari de tarife permanent si exista suspiciuni de cheltuieli excesive; asta este problema”.