B. BOTEA, CATRE DRAGOMIR: AS FI DORIT FOARTE MULT SA SE SPELE STRAZILE ORASULUI. DACA S-AR FI REALIZAT ACEST LUCRU IN MOD EFICIENT, ATI FI RAMAS IN MEMORIA ORASULUI CA UNUL DINTRE CEI MAI BUNI PRIMARI AI BRAILEI

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) este nemultumit de faptul ca strazile Brailei nu sunt spalate “temeinic”, dat fiind ca in opinia sa, acest lucru tine de igiena orasului. Botea (foto) a vorbit pe acest subiect in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, facand referire si la o recenta declaratie a ministrului Mediului, Costel Alexe, care nominaliza Braila ca fiind pe o lista cu zece localitati care au probleme cu poluarea si ar putea fi amendate de Comisia Europeana. Mai concret, ministrul a afirmat ca orasele Craiova, Cluj, Timisoara, Constanta, Braila, Turnu Magurele, Galati, Bacau, Ploiesti si Pitesti trebuie sa-si faca planuri preventive in ceea ce priveste reducerea nivelului de poluare, la recomandarea institutiilor europene, pentru a se evita o eventuala procedura de infringement.

In ceea ce-l priveste, Bogdan Botea regreta ca in acest mandat primarul Marian Dragomir (PSD) n-a reusit sa faca „macar” acest lucru – sa spele strazile: “Un program mai amplu de spalare a strazilor, care este o chestiune care tine de igiena orasului, ar trebui sa fie principala activitate de subliniat, activitatea de baza a Primariei; macar atat lucru… Cred ca daca s-ar fi realizat acest lucru in mod eficient in acest mandat, ati fi ramas in memoria orasului ca unul dintre cei mai buni primari ai acestui oras. Din pacate, cred ca este un punct negativ.

Eu as fi dorit foarte mult sa realizam acest lucru, sa se spele strazile orasului, pentru a proteja sanatatea si a noastra, ca persoane, nu numai a orasului, ca e o chestie de conservare pana la urma, un instinct de conservare. Trebuia spalat orasul in mod temeinic. Acest lucru nu s-a realizat si iata, suntem pe aceasta lista neagra a poluarii. Particulele acelea fine pe care le vedeti in aer sunt nu numai de la autoturisme, sunt in general din cauza ca nu se igienizeaza… Nu stiu daca se mai poate face ceva in acest moment. Hartii… suntem specializati in rapoarte, suntem cei mai buni in maculatura…”.