BOBOC, DESPRE SEDINTELE COMITETULUI PENTRU SITUATII DE URGENTA: CONVOCARILE LE FACE ISU, NU PREFECTURA. LA TOATE SEDINTELE A PARTICIPAT FIE DOMNUL CHIRIAC, FIE VICEPRESEDINTELE EPUREANU

Prefectul judetului Braila, Catalin Boboc, neaga categoric faptul ca ar fi existat vreo sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta la care s-a discutat despre coronavirus, si la care presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) nu ar fi fost invitat/convocat.

Boboc raspuns astazi declaratiilor facute de presedintele Chiriac, care il acuza pe prefect ca ar incerca sa-si faca imagine in scop electoral, speculand situatia cu epidemia de coronavirus.

“Nu este admisibil ca eu, presedinte CJ, vicepresedinte in Comitetul Situatiilor de Urgenta, sa nu fiu chemat la unele intalniri privind coronavirus! Daca facem doar conferinte de presa de a ne asuma, de a vedea cine este cel mai tare, nu este corect! Ar trebui sa fim mai obrazati, mai responsabili!”, spunea Chiriac.

Catalin Boboc a precizat astazi ca nu Prefectura face convocarile pentru sedintele Comitetului amintit, ci Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) si ca la toate sedintele care au avut loc pe tema amintita a fost prezent fie presedintele CJ, fie vicepresedintele CJ, Ionel Epureanu, iar acest lucru poate fi dovedit, fiindca persoanele prezente la aceste sedinte semneaza un convocator: “Toate convocarile la aceste sedinte le-au facut cei de la ISU, care au un grup. Eu nu-mi imaginez ca cineva de acolo umbla la acel grup si o data scoate pe cineva, o data adauga.

Mai mult decat atat, domnul primar al municipiului Braila, chiar daca nu este membru CJSU, dumnealui personal sau altcineva (din Primarie – n.r) au fost prezenti, pentru ca au fost invitati, ca ni s-a parut important ca un reprezentant al Municipiului sa fie invitat”.

Prefectul afirma ca i se pare foarte grav ca presedintele CJ sa lanseze astfel de informatii false, mai ales cand este vorba despre o problema atat de importanta precum coronavirusul: “Daca dansul asa alege sa gestioneze situatia, e fix problema dansului”.