BOTEA: LA NIVELUL CONDUCERII ISJ BRAILA CUNOASTEM UNITATILE DE INVATAMANT VULNERABILE DIN PUNCT DE VEDERE AL TRAFICULUI DE DROGURI. IN GENERAL, E VORBA DE LICEELE BUNE, PENTRU CA ACOLO SUNT BANII

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila a discutat cu autoritatile competente despre problema traficului de droguri in zona unitatilor de invatamant si colaboreaza cu institutiile respective, pe aceasta tema. Este declaratia facuta de inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea, in cadrul unei conferinte de presa.

Seful ISJ Braila a declarat ca a cerut Politiei si Jandarmeriei ca in afara patrularii in zona unitatilor de invatamant, sa se faca si controale la magazinele sau chioscurile din apropierea scolilor unde se vand tigari la bucata si alcool. In acest context, l-am intrebat pe Botea daca a discutat cu sefii acestor institutii si despre traficul de droguri din zona scolilor.

“Acest lucru a fost discutat nu numai cu Politia; aceasta discutie este facuta din septembrie, cand  a fost o intalnire cu Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate de la Galati, unde am avut o discutie si mi-am exprimat punctul de vedere in acest sens. Am primit o informatie – asta va spun neoficial -, in sensul ca o parte dintre cei care se ocupa de astfel de activitati, care sunt dealeri, sunt in momentul de fata in custodia organelor de politie, iar altii sunt urmariti”, a spus inspectorul scolar general.

Intrebat daca la nivelul conducerii ISJ se cunosc unitatile invatamant vulnerabile din acest punct de vedere, Viorel Botea a raspuns: “Da, stim si am informat organele in acest sens. Nu va pot da mai multe informatii, pentru ca este o ancheta in desfasurare. Sunt licee bune, mai sunt si licee de periferie, dar in general, in zona liceelor bune, pentru ca acolo sunt banii”.