CAPRARIU: UN OPERATOR INDEPENDENT CARE S-AR OCUPA DE ADMINISTRAREA PIETELOR, PLATIND ACTUALELE REDEVENTE, AR FACE O TREABA MAI BUNA DECAT FACE ACUM APT

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) este de parere ca primarul Marian Dragomir (PSD) ar trebui sa ia in calcul varianta de a lasa administrarea pietelor din municipiu pe mana unui operator independent, care sa plateasca o redeventa catre Primarie, asa cum plateste in prezent SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT).

Caprariu este de acord cu liberalul Constantin Sirbu, care spune ca redeventele platite de APT sunt foarte mici si in acest context, consilierul municipal de la Braila Noua crede ca un operator independent ar face mai multe investitii in piete, cu banii incasati de la comercianti: ”Nici macar 4000 de euro lunar (redeventa – n.r.) este o suma infima, pentru suprafetele si spatiile de importanta celor gestionate de Directia Pietelor! Parerea mea este ca un operator independent bucuros ar plati aceasta suma si am si putea impune niste investitii substantiale, care sa aduca aceste spatii la calitatea pe care ne-o dorim.

Acum arata deplorabil, suma la redeventa este mica, investitii nu se vad, ceva se intampla… Dar garantat va spun ca un operator independent bucuros ar da 4000 de euro pe luna ca sa gestioneze aceste spatii, fara efecte de crestere a preturilor la comerciantii de acolo. Cum a spus colegul, redeventele sunt mici. De ce nu ne gandim la o solutie ca sa avem un operator independent? Atunci nu mai sunt discutii ca APT e o intreprindere sociala, o sa fie o intreprindere bazata pe profit, spre beneficiul tuturor.

Ar trebui sa ne gandim serios la chestia asta, ca putem avea niste piete civilizate, ca sa nu ne mai uitam la alte orase ca exemplu si sa ne ingalbenim de fiecare data”.