CHIRIAC: AM DISCUTAT CU INVESTITORI INTERESATI SA FACA UN PARC INDUSTRIAL LA BRAILA. AU SPUS CA ATUNCI CAND VOR VEDEA PILONII PODULUI IESITI DIN PAMANT VOR VENI CU O OFERTA CONCRETA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca a avut discutii cu doua companii straine si una romaneasca si mai exista si un fond de investitii care sunt, toate, interesate de realizarea unui parc industrial in judetul nostru.

Chiriac a precizat ca in opinia sa, nu este de dorit sa se mearga pe un parteneriat public-privat, pentru ca legislatia in domeniu este “foarte proasta” si de aceea, le-a spus celor cu care a discutat ca ar fi de preferat sa se ocupe firmele respective de tot ce inseamna realizarea parcului industrial: “Aceste firme doresc concesionare. Prima oara voiau parteneriat public-privat. Nu sunt eu de acord, ca aceste parteneriate de tip public-privat sunt gaunoase pentru partea publica intotdeauna. Daca se intampla ceva rau, plateste mai mult partea publica decat partea privata.

Le-am explicat cum dorim noi sa avem o colaborare si le-am spus ca cel mai bun lucru este concesionarea a 50, 100 de ha, cat vor ei, pentru a se dezvolta. Au fost de acord si au spus ca in momentul in care vor vedea pilonii podului iesiti in pamant vor veni si cu o oferta concreta.

I-am dus pe teren. Cel mai bun teren pretabil este in zona Zagna, pentru ca are canalizare, are apa si are gaz. Pentru noi nu o sa fie un efort financiar foarte mare, de a duce utilitatile la baza acestui tren. Vorbesc de terenul de vizavi de fosta fabrica de conserve Zagna Vadeni. In momentul de fata acel teren este concesionat unei societati ca si teren arabil, dar asta nu ne impiedica ca in momentul in care avem o oferta concreta, sa dislocam de acolo 20, 30, 50 de hectare si sa le oferim – prin licitatie – in concesiune unui investitor, pentru a forma un parc industrial, un parc logistic”.

Seful judetului a mai precizat ca CJ nu impune investitorilor sa faca un parc industrial sau logistic neaparat in zona mentionata, ci este dispus sa le concesioneze teren unde vor acestia, insa trenul de la Vadeni este foarte potrivit pentru un astfel de proiect.

Mai multe detalii pe acest subiect aici: