CHIRIAC: CATALIN IORDACHE E SCRIITOR, INFORMATOR SI SATELIT, LE STIE PE TOATE… FEREASCA DUMNEZEU!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca nu stie despre ce comanda politica vorbeste consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), atunci cand afirma cei de la Agentia Nationala de Integritate (ANI) care au anchetat cazul sau “nu au facut decat sa respecte o comanda politica”.

Mai exact, este vorba despre faptul ca zilele trecute, ANI a constatat starea de incompatibilitate si conflict de interese de natura administrativa, in cazul lui Iordache. Potrivit ANI, motivul acestei incompatibilitati este urmatorul: ”In calitate de consilier judetean a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Judetean Braila din data de 10 martie 2017, privind aprobarea contributiei CJ la dezvoltarea activitatii sportive pe anul 2017 a Handbal Club <<Dunarea>> Braila, si a Hotararii din data de 27 octombrie 2017 privind aprobarea transmiterii in folosinta gratuita, catre Handbal Club <<Dunarea>> Braila, a unui spatiu pe o perioada de 5 ani, desi avea un interes personal in problema supusa dezbaterilor (ca membru sustinator, respectiv vicepresedinte al clubului sportiv).

Dupa ce s-a anuntat public acesta decizie a ANI, Iordache a declarat pe site-ul propriu ca o va contesta in instanta, dat fiind ca in opinia sa, este victima unor jocuri politice: Cei care au anchetat acest caz, despre care eu nu am fost anuntat niciodata, nu au facut decat sa respecte o comanda politica pe care, deocamdata, nu o definesc. Dar voi desfasura o ancheta proprie pentru a vedea cine, si de ce, a incercat sa manipuleze atat opinia publica cat si angajatii ANI, in sensul denigrarii mele.

Dupa cum ati citit in comunicatul ANI, am incalcat niste reguli privind un aspect patrimonial. Ceea ce uita ANI este ca HC Dunarea Braila este un ONG, care prin insasi esenta lui si prin faptul ca nu putea fi infiintat decat asa, nu are un caracter patrimonial.  Atunci cand confunzi esenta nepatrimoniala a unui ONG, fie el si un club de handbal, cu legea, si ma transpui intr-un samsar care a manipulat legea si votul sau in CJ pentru a crea un avantaj patrimonial unei organizatii nepatrimoniale, este evident ca ANI se inseala si totul este cusut cu ata alba.

Sa nu uitam ca aceasta plangere la ANI  a fost facuta chiar de catre Consiliul Judetean Braila, membru al acestui ONG.

Orice jurist, chiar si idiot fiind, isi dadea seama ca nu poti sa pui in patrimoniul unei organizatii nepatrimoniale, ceva.  Asta este la mintea cocosului ca  totul este o razbunare a PSD pentru ca le-am deconspirat manevrele si manglele de doi lei, ca sunt niste slinosi si libidinosi. Cu siguranta  ma voi indrepta in instanta cand voi primi vreun document de la ANI.

De-a lungul acestei anchete nu am fost anuntat niciodata ca sunt anchetat. Nu am putut sa am niciun punct de vedere, practic am fost <<facut>> ca in anii 50, cand exista securitatea.

Este o mizerie, un caracter slinos, ca si parul domnului Iulian Francisk Chiriac, caruia cred ca i s-a scurs gelul in creier si l-a afectat. Anunt ca voi depune plangere pentru abuz in serviciu, pentru ca orice jurist ar fi trebuit sa ii atraga atentia domnului Chiriac ca nu este normal sa depuna o astfel de plagere, pentru ca nu are obiect”.

In ceea ce il priveste, presedintele CJ a comentat: “Fereasca Dumnezeu! Deja mi s-a facut… Mi s-a inchis acest subiect. Dati-mi voie sa nu mai fac comentarii despre domnul Catalin Iordache, ca nu are rost si nu ar trebui sa le mai facem deloc.

El si-a demonstrat si in sedinta CJ si de fiecare data isi demonstreaza calitatile lui. Nu mai vreau sa fac comentarii, o sa lasam… Am inteles ca vrea sa candideze, nu vrea sa candideze, treaba dansului, sa faca ce vrea.

Pana la urma nu pot eu sa spun ca este o comanda politica. Doamne, fereasca Dumnezeu… Comanda politica data de cine? De Sfantul Duh… Am inteles…

Poate contesta, e problema lui… Dansul e si scriitor, si informator si satelit, le stie pe toate… ii uram succes!”.