CHIRIAC, DESPRE BOBOC: A TRANSFORMAT PREFECTURA BRAILA INTR-O ORGANIZATIE PNL. E INADMISIBIL CA EU, VICEPRESEDINTE AL COMITETULUI SITUATIILOR DE URGENTA, SA NU FIU CHEMAT LA UNELE INTALNIRI LEGATE DE CORONAVIRUS!

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), ii acuza pe liberalii braileni, precum si pe consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), ca sunt interesati doar de propriile interese de partid si de grup si ca fac un joc murdar, de santaj.

Social-democratul mai spune ca prefectul Catalin Boboc (fost PNL, care acum este, oficial, apolitic) face in continuare politica PNL. Mai mult decat atat, presedintele CJ afirma ca Boboc nu l-a anuntat de unele dintre intalnirile Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in care s-a discutat si s-au luat decizii legate de epidemia de coronavirus, desi Chiriac este vicepresedinte al acestui for. In opinia sefului judetului, prefectul face asta ca sa para ca este “cel mai tare”, sa-si faca imagine si s acumuleze capital electoral: “Este inadmisibil! Acesti <<ingerasi>> cu coarne care intotdeauna n-au pus pret decat pe binele lor personal nu vor binele brailenilor!

Va reduc aminte de domnul Catalin Iordache – nu am nicio treaba cu el; cand am inceput mandatul, m-a votat in calitate de presedinte. Dupa trei luni nu mai era cu PSD-ul, nu mai era cu mine. De ce? Pentru ca am inchis robinetele banilor publici si interesele lor personale. Trei luni era cu PSD-ul, trei luni era cu PNL-ul. Hai sa fim seriosi, domnul Iordache este doar cu el! Jignindu-ma in toate felurile timp de ani, alaturi de Ovidiu Nechita (consilier judetean PNL – n.r.), cu acordul sefului lor; seful lor, al lui Iordache si al lui Nechita, este domnul Danaila (Alexandru Danaila, presedintele PNL Braila – n.r.). Iar umbra domnului Danaila este Catalin Boboc, asumat prefect PNL, care a transformat Prefectura judetului Braila intr-o organizatie locala PNL.

Nu este admisibil ca eu, presedinte CJ, vicepresedinte in Comitetul Situatiilor de Urgenta, sa nu fiu chemat la unele intalniri privind coronavirus. Ne ascundem dupa degete? Sa inteleg ca isi asuma ei, pana la urma, toata aceasta nenorocire la nivel mondial? Nu trebui cu totii sa fim oameni cerebrali si sa gasim solutii pentru a rezolva aceasta problema?

S-a gandit oare domnul Catalin Boboc sa luam niste masuri la nivel judetean, sa vedem, pe langa masurile la nivel national, astfel incat sa ne protejam mai mult brailenii? Raspunsul este nu! Daca facem doar conferinte de presa de a ne asuma, de a vedea cine este cel mai tare, nu este corect! Ar trebui sa fim mai obrazati, mai responsabili!

Asta fac ei! Asta este jocul politic, santajul politic pe care il fac ei si cu partenerii de coalitie in momentul de fata. Asta au invatat, asta stiu ei sa faca!”.