CHIRIAC, DESPRE CONSILIERII JUDETENI PNL: SUNT LIMITATI SI DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC, DAR SI DIN PUNCT DE VEDERE AL DISCERNAMANTULUI ASUPRA PROIECTELOR DISCUTATE. AU ALZHEIMER TOTI

“Ei sunt limitati si din punct de vedere politic, dar si din punct de vedere al discernamantului asupra proiectelor care trebuie implementate” – este opinia presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), cu privire la consilierii judeteni liberali. Chiriac a ajuns la aceasta concluzie ca urmare a comentariilor pe care le fac liberalii in sedintele CJ – si nu numai -, dar si a amendamentelor pe care le fac acestia la diverse proiecte analizate in sedintele de plen.

Seful judetului a facut referire, in acest context, la un proiect discutat recent in CJ, legat de modernizarea si extinderea retelelor de apa potabila si canalizare – proiect pe care alesii PNL l-au criticat vehement, acuzand faptul ca preturile la apa vor creste substantial in urmatorii 4 ani: “Va readuc aminte ca domnul Danaila urla si a votat impotriva acestui proiect mare, de 240 de milioane de euro, de modernizare a retelelor de apa si canalizare. Era viceprimar, reprezentant in ADI Dunarea, a semnat (pentru acest proiect – n.r.); el nu stia, uita? Are Alzheimer? E prea tanar…

Bun, proiectul a mers pe un anumit fagas; nu trebuie sa mergem mai departe? Eu va spun ca mare suma a acestui proiect va merge pe municipiul Braila. Reducerea pierderilor la CUP inseamna micsorarea tarifului la apa. Ei stiu lucrurile astea, dar nu vor sa le spuna, ci doar santajeaza politic sau manevreaza politic brailenii.

Tot bateau apa in piua ca nu le-am aceptat niciun amendament. Domnule, au Alzheimer toti! Anul trecut, la Regulamentul privind asocierile cu primariile, pentru realizarea unor proiecte de interes comunitar, erau prevazute 3 miliarde lei vechi pentru fiecare unitate administrativ teritoriala (partea de cofinantare acoperita din bugetul judetean – n.r.). Am fost de acord cu amendamentul lor, sa se mearga pana la 4 miliare lei vechi? Cu siguranta da! Am zis <<Domnule, daca bugetul permite, o facem!>>”.