CHIRIAC, DESPRE LIBERALI SI IORDACHE (PND): O FAC PE INGERASII POLITICI. NU SUNT INGERASI; SUNT IN MANTII ALBE, DAR CU COARNE! AU VENIT DOAR CU AMENDAMENTE CARE NU AVEAU LOGICA SI AU DUS TOTUL IN RIDICOL, AU FACUT PANARAMA

Apropierea campaniei electorale face sa se incinga spiritele si sa se ascuta sabiile, iar discursul politic la nivel local devine din ce in ce mai acid.

Dupa circul si scandalul din sedinta de ieri a CJ Braila, presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD), a tinut o conferinta de presa in care a lansat atacuri dure la adresa liberalilor, dar si a prefectului Catalin Boboc, care teoretic este apolitic, insa in opinia social-democratului, face politica (liberala) in functia pe care o ocupa.

Chiriac a declarat ca se astepta de la bun inceput ca sedintele CJ sa nu fie usoare si ca “a suportat cu stoicism” jignirile, pentru ca are cei sapte ani de-acasa si a fost invatat sa fie “un om obrazat”, insa totul are o limita: “Era de asteptat ca ultimele sedinte ale CJ nu sa fie un circ, ci sa fie un circ desavarsit si pana la urma, concentrat de cei de la PNL, cu acceptul domnului Danaila (presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila – n.r.), cu actor principal domnul Nechita, cu actor secundar domnul Iordache.

Eu va aduc aminte ca domnul Nechita a vorbit de 4 ani de zile de ilegalitati la CJ, de hotarari date prost si asa mai departe. Una dintre modalitatile prin care putea demonstra lucrul acesta era atacarea in contecios administrativ a acestor hotarari. Rezultatul: n-a atacat niciuna, zero! Deci toate hotararile CJ date sunt pe lege. Circul pe care-l face si modalitatea in care se exprima, nerespectand sub nicio forma, timp de 4 ani, regulamentul sau macar cei sapte ani de-acasa, este un scenariu pus la cale de cei de la PNL, de a da in mine. N-am intrat in acest circ”.

Chiriac mai spune ca se cunoaste scenariul pus la cale de PNL si se cunoaste “ce au facut aceste personaje pentru viata brailenilor – adica nimic”.

In opinia lui Chiriac, pe mandatul de viceprimar al lui Danaila, “singura realizare a fost ca a luat decizia sa fac acele movilite pe strada Carantina, astfel incat sa fie restrictionata viteza”.

Pe de alta parte, seful judetului mai afirma ca Guvernul PNL a alocat Brailei un buget mai mic cu 10 milioane de euro decat anul trecut: “Sunt de acord sa dam mai multi bani primariilor, dar sa ne dea Guvernul PNL! Acesti jucatori care o fac pe ingerasii politici nu sunt chiar ingerasi – si brailenii stiu”.

Presedintele CJ a mai spus ca Danaila il indemna sa dea drumul la Sectia de Cardiologie-Pediatrie, dar “era penal”: “Si ii raspund acum de ce facem contract de consultanta cu o firma de avocatura. M-am consultat cu juristii nostri, mi-au dat un raspuns mai… asa, ca pe intelesul meu, dar pentru a-mi asigura un raspuns favorabil si o decizie corecta, am intrebat avocatii si mi-au spus <<Nu este corect>>.

Intotdeauna (liberalii – n.r.) mi-au propus lucruiri de a ma duce in zona penala. N-am sa fac lucrul asta niciodata. Oamenii astia nu vor binele brailenilor; ei vor binele grupului lor de interese. Danaila, cu domnul Boboc, asumat prefect PNL, cu domnul Iordache (Stefan Catalin Iordache, consilier judetean PND – n.r). Asta este grupul de interese”.

Seful judetului spune ca a constatat ca liberalii nu comunica intre ei si ca fac lucruri care se bat cap in cap. El a amintit de faptul ca deputatul Antoneta Ionita (PNL) a dat publicitatii recent un comunicat prin care solicita sa nu se politizeze situatia legata de coronavirus si pe de alta parte, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a emis un alt comunicat, in care compara PSD cu virusul amintit: ”Este vina noastra ca este soare, este vina noastra ca polua, este vina noastra ca bate vantul? Toate lucrurile rele se intampla din vina PSD-ului… Mai, ingerasii astia politici nu sunt ingerasi! Sunt in mantii albe, dar cu coarne! Brailenii trebuie sa stie! Niciodata n-au venit decat cu amendamente care nu aveau logica si au dus totul in ridicol, astfel incat sa faca panarama!”.