CHIRIAC: MA GANDESC FOARTE SERIOS CA DACA VOI CASTIGA AL DOILEA MANDAT, SA FAC SCHIMBARI IN CONDUCEREA SPITALULUI JUDETEAN. SUNT FOARTE MULTI FACTORI PERTURBATORI ACOLO

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a fost foarte deranjat de modul in care a raspuns directorul economic al Spitalului Judetean, Maria Cristina Vrinceanu, intrebarilor ce i-au fost puse de catre consilierii liberali ieri, in sedinta de plen.

Spre deosebire de managerul spitalului, Delia Rasnoveanu (PSD), care  a dovedit in trecut ca nu are nicio problema sa nege chiar si evidenta in sedintele CJ si nu-l supara niciodata Chiriac, directorul economic a dat ieri niste raspunsuri care au ridicat mingea la fileu liberalilor, ceea ce l-a suparat pe presedintele CJ, care spune ca informatiile furnizate de directorul economic nu erau corecte.

Chiriac si-a exprimat aceasta nemultumire ieri, dupa sedinta CJ, in contextul in care i-am solicitat sa ne spuna daca este multumit de modul in care s-a descurcat managerul Rasoveanu in anul 2019, “cand a avut bani”. Nu de alta, dar dupa un an 2018 dezastruos pentru Spitalul Judetean din mai multe puncte de vedere, Chiriac i-a gasit o scuza colegei sale de partid: “n-a avut bani”, asa ca nu putea sa performeze in aceste conditii. Si Rasnoveanu a fost “premiata” pentru managementul sau deficitar cu mai multi bani pentru spital in anul 2019, “ca sa vedem cum se descurca”.

Iulian Chiriac a declarat ieri: “Lasati-ma sa fac o analiza, sa-mi scot pe fiecare sectie evolutia spitalului, obiectivele pe care le-a avut de indeplinit pe partea de investitii si resursa umana si apoi o sa va dau un calificativ asupra conducerii spitalului – ca nu e vorba numai de manager, e vorba si de director medical si de director economic, care m-a suprins astazi (ieri, in sedinta CJ – n.r.), nestiind sa raspunda ca spitalul are bani oricand pentru a face o investitie, chiar daca ii da CJ, chiar daca are el in cont. Mie mi se pare foarte slab si ma gandesc foarte serios, daca voi castiga al doilea mandat, la schimbari in conducere a foarte multor elemente. Sunt foarte multi factori perturbatori acolo, care, din punctul meu de vedere, nu-si fac treaba ori blocheaza si s-au dus la anumite aspecte in blocarea activitatii spitalului”.

Intrebat daca nu e posibil ca acele “elemente” sa poata perturba sau bloca activitatea spitalului tocmai pentru ca mangementul e slab si le permite sa faca asta, seful judetului a spus: “Lasati-ma sa fac analiza si atunci vom vedea care sunt consecintele. Factori perturbatori pot sa fie – si sunt, sigur – de jos in sus. Sunt foarte multi factori”.

In ceea ce priveste imaginea Spitalului Judetean Braila in anul 2019, comparativ cu anul 2018, Chiriac apreciaza ca lucrurile au mers in bine.

Mai multe pe aceasta tema aici: