DANAILA: PARLAMENTUL A DAT O LOVITURA CRUNTA DEMOCRATIEI, DEMITAND UN GUVERN CARE A CERUT MAI MULTA DEMOCRATIE PENTRU ROMANI

Presedinte PNL Braila, Alexandru Danaila, este de parere ca „in trei luni de zile, Guvernul Orban a facut ceea ce PSD nu a facut timp de trei ani”.

Dupa adoptarea motiunii de cenzura si caderea Guvernului amintit, Danaila comenteaza intr-un comunicat de presa: “Privind inapoi, putem afirma ca am avut curajul de a face ceea ce e corect si esential pentru aceasta tara, intr-un moment in care Romania se afla la rascruce. Da, liberalii au avut un curaj nebun sa preia guvernarea atunci cand nimeni nu o ravnea.

Dupa trei luni in care am repus Romania pe calea europeana, miercuri, o majoritate toxica si retrogada din Parlament a demis Guvernul pentru a impiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor in 2 tururi, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea. In urma acestei lovituri asupra democratiei, PSD a aratat ca nu a invatat nimic si ca nu s-a schimbat. Este acelasi PSD antidemocratic si corupt din epoca infractorului Dragnea, acelasi PSD incompetent si antiromanesc din epoca Dancila, acelasi PSD obedient baronilor, speriat, incapabil si toxic din epocile Tudose si Grindeanu.

PSD actioneaza impotriva vointei romanilor

PSD si aliatii sai au aratat miercuri, asa cum au aratat in ultimii trei ani, ca actioneaza impotriva vointei poporului roman. Peste 80% dintre romani cer alegerea primarilor in 2 tururi, astfel incat cel care conduce comunitatea locala sa-i reprezinte cu adevarat, iar PSD s-a opus din nou vointei romanilor.

Parlamentul a dat o lovitura crunta democratiei, demitand un Guvern care a cerut mai multa democratie pentru romani, in beneficiul romanilor. Aceasta majoritatea parlamentara este iresponsabila, rupta de realitate, deplin compromisa.

Noi am aratat cum se organizeaza alegerile astfel incat fiecare roman sa aiba un cuvant de spus, sa poata sa voteze incotro se indreapta aceasta tara. Cu PNL la guvernare alegerile s-au desfasurat civilizat, fara incidente, si aproape 1 milion de romani din Diaspora au putut vota. Cu PSD la guvernare, de fiecare data votul a fost printr-un tertip sau altul impiedicat, blocat, descurajat.

PSD a umflat aparatul de stat cu pile si sinecuri politice, noi am scuturat copacul cu fructe otravite prin reducerea numarului de ministere la 16 si am inceput de-PSD-izarea institutiilor publice.

Guvernul PNL a echilibrat bugetul tarii, astfel incat sa poata fi platite pensiile, salariile si toate celelalte indemnizatii sociale. Asta dupa ce PSD a falsificat bugetul tarii si NU a prevazut sumele necesare pentru plata pensiilor si salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut.

PNL a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA, din concediile medicale, cu scopul de a adanci minciuna in privinta deficitului bugetar. PNL a asigurat respectarea dreptului de proprietate al mediului privat. PSD a negat dreptul de proprietate, cu pretul de a afecta grav mediul de afaceri, respectiv soarta angajatilor din mediul privat.

PNL a corectat odioasa Ordonanta 114, care a lovit ca un baros in economia Romaniei! Nu doar ca PSD este autorul acestei crime in economie, dar nu s-a lasat pana nu a incercat sa blocheze solutiile pentru readucerea in normalitate a mediului economic prin contestare la CCR.

NU ne-am lasat intimidati nici de declaratiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spatiul public, si am reusit eliminarea prevederilor nocive din aceasta ordonanta:

*Eliminarea prevederilor care au pus in pericol functionarea fondurile private de pensii si banii participantilor la Pilonul 2 de pensii.

*Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la cresterea preturilor pentru energie si utilitati.

*Liberalizarea pietei de energie prin eliminarea treptata a pretului fix de vanzare la producatori care a avantajat importurile de gaze si energie electrica.

*Desfiintarea taxei pe activele bancare care a dus la cresterea costurilor de creditare si a ratelor bancare.

*Desfiintarea schemei fictive de finantare fara resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare si Investitii.

*Plafonarea indemnizatiilor pentru demnitari si a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.

*Plata activitatilor desfasurate de militari si politisti in zilele libere sau de sarbatorile legale si a alocatiei pentru drepturile de hrana.

*Incetarea detasarilor din sectorul privat in sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor functii publice.

*Inghetarea punctului de amenda la nivelul anului 2019, la 145 lei.

*Suspendarea pensiilor speciale pentru primari in 2020.

Am eliminat supra-acciza la carburanti, pe care PSD a introdus-o! Guvernarile PSD au obligat romanii sa scoata mai multi bani din buzunar, iar PNL a obtinut cel mai mic pret la carburanti din Uniunea Europeana.

Am rezolvat problema transportului scolar, in vreme ce pentru PSD au fost mai importante interese mafiilor locale decat siguranta copiilor si accesul la educatie.

PSD a lasat un dezastru in bugetul de stat. PSD-istii au sifonat banii publici pentru ei si pentru clientela de partid, amante si sinecuri, infiletata de ani de zile la robinetul bugetului de stat.

PNL a construit in nici doua luni de guvernare un buget realist pentru 2020, in care am inclus cresterea pensiilor de la 1 septembrie 2020, un efort bugar de 16 miliarde de lei, a salariilor de la 1 ianuarie, dar si a investitiilor la peste 50 de miliarde de lei. Este un efort extrem de mare, dar extrem de necesar dupa ce guvernele PSD au sacrificat ani de zile sumele alocate investitiilor publice.

Am realizat in 3 luni ceea ce niciun guvern post-decembrist nu a realizat in sanatate. Am deschis competitia in sistemul de sanatate in beneficiul pacientilor pentru servicii medicale mai bune. Salvarea vietii pacientilor trebuie sa fie obiectivul politicilor de sanatate.

Am adoptat un act curajos de reforma liberala a sistemului de sanatate, eliminand discriminarile care opreau romanii sa acceseze servicii medicale de calitate, platite din banii lor, retinuti in fiecare luna la salariu.

Pentru prima data in ultimii 30 de ani am promovat o solutie concreta care sa incurajeze medicii sa ramana in tara. Am introdus posibilitatea medicilor stagiari sa faca rezidentiatul si in alte spitale decat in centrele universitare, fie ca sunt publice sau private.

Nu ne oprim aici! Romanii trebuie sa beneficieze de aceleasi standarde de servicii medicale precum in orice clinica europeana!

PSD a eliberat 23.000 de detinuti. PNL am abrogat legea criminala!

In materie de justitie si siguranta publica, PSD a scos aproape 23.000 de detinuti din puscarii prin legea recursului compensatoriu, PNL a abrogat legea. Pentru ca pentru noi, siguranta cetatenilor e mai presus decat orice. Pentru PSD, ne amintim cu totii, libertatea lui Liviu Dragnea era mai de pret decat viata oricarui roman, care ar fi putut fi copilul dumneavoastra, mama sau tatal dumneavoastra.

PSD a fost la un pas sa stearga Romania de pe harta Uniunii Europene si a tarilor civilizate prin abuzarea si sufocarea Justitiei. PNL a facut pasi importanti pentru revizuirea legislaţiei din domeniu, pentru eliminarea intervenţiile nocive din ultimii trei ani si pentru ca aceste acte normative sa fie puse in acord cu avizele Comisiei de la Veneţia si cu rapoartele Comisiei Europene si GRECO.

PSD a vrut sa pensioneze anticipat magistratii pentru a goli salile de judecata de judecatorii onesti si incomozi, PNL a pus presiune pentru ca termenul de pensionare sa fie prorogat.

PSD a infiintat SIIJ pentru a pune presiune si a incerca sa controleze politic Justitia, PNL a adoptat deja un memorandum in Guvern pentru desfiintarea Sectiei si a pus in dezbatere publica un proiect de lege care va fi inaintate Parlamentului, dupa consultarea sistemului de justitie”.