DANAILA: PSD S-A COMPORTAT CA UN VIRUS. EXISTA INSA UN VACCIN, IAR VACCINUL SE NUMESTE ALEGERI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este de parere ca in ultimii ani in care s-a aflat la guvernare, PSD “s-a comportat ca un virus: a infestat institutiile statului, administratia publica si centrala, a prabusit economia, a gazat societatea civila, adevarati anticorpi ai Romaniei, si a generat o hemoragie de forta umana”.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Danaila afirma ca din cauza PSD, “tinerii, copiii, oamenii capabili au parasit Romania si, in caz particular, Braila. Exista insa leac pentru coronavirusul PSD. Exista un vaccin, iar vaccinul se numeste alegeri! Si pentru ca boala este intr-o faza avansata, e nevoie de tratament in regim de urgenta, e nevoie de alegeri anticipate. Oricat s-ar impotrivi majoritatea toxica din Parlament creata din pixul lui Dragnea sau cei din plan local care au raspandit si raspandesc in corpul societatii incompetenta lor toxica, PSD si aliatii lor vor ajunge in fata alegatorilor.

PSD se afa acum in faza de negare si crede ca boicotul votului de investitura este o solutie pentru a continua jupuirea tarii. Romanii inteleg insa foarte bine ca boicotul PSD este o tentativa de incatusare a Romaniei. Este un act de sfidare a alegatorilor, a mandatului primit din partea cetatenilor si este un act de abandonare de atributii. PSD boicoteaza sistemul democratic in sine, mai mult decat faptul de a boicota solicitarea de investire a Guvernului depusa in numele PNL de Ludovic Orban. Ei incalca cu buna stiinta o procedura prevazuta de Constitutie, in profund dispret asupra democratiei. Asta dovedeste din nou faptul ca PSD nu s-a schimbat, ca nu a invatat nimic dupa epoca Dragnea-Dancila. Sunt la fel de hoti, la fel de corupti, urasc la fel de mult democratia si sunt la fel de incompetenti. Ei vor vrea sa tina prizonier poporul roman, refuzand romanilor dreptul a decide la vot calea pe care o doresc acestei tari.

Ca pesedistii de azi sunt aceiasi din epoca Dragnea s-a vazut si in felul in care se raporteaza la alegatorii din diaspora. PNL s-a asigurat ca diaspora poate vota ca la prezidentiale, PSD blocheaza votul Diasporei. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot in afara tarii, exact ca la prezidentiale si a dublat numarul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garanteaza o mai larga reprezentare a romanilor din afara – dar PSD a votat, la Senat, impotriva Diasporei. Parlamentarii lui Dragnea au dat in Senat un vot impotriva OUG pentru anticipate. Pesedistii vor cu orice pret sa pedepseasca Diaspora pentru infrangerile usturatoare suferite in alegerile din ultimii ani. PSD este un partid impotriva democratiei si refuza ca Diaspora sa voteze pe parcursul a 3 zile, ca la prezidentiale, de frica unei prezente mari la urne, care i-ar dezavantaja. PNL a prevazut, in OUG, posibilitatea ca perioada de vot sa fie prelungita si dupa ora 21.00 pentru persoanele aflate la coada intr-o sectie de vot. Iar PSD, asa cum face in mod traditional, a actionat pentru a impiedica exercitarea dreptului de vot. PNL a prevazut in OUG scenariul anticipatelor – PSD a respins ordonanta in Senat si daca o va respinge si in Camera va crea o serie de probleme grave de ordin administrativ si organizatoric si costuri enorme. Adevarul este ca sunt speriati de perspectiva anticipatelor, pentru ca le este frica de votul romanilor, dupa anii de guvernare dezastruoasa.

Din punctul nostru de vedere, PSD nu mai poate fi numit partid, ci un grup de interese obsedat de pastrarea privilegiilor, indiferent de vointa cetatenilor si impotriva acestora.

Insa NU ne sperie amenintarile PSD referitoare la tertipuri parlamentare de blocaj; aceasta le va confirma romanilor ca PSD este aceeasi <<ciuma rosie>>, o forta politica retrograda, captiva mentalitatii lui Liviu Dragnea. PNL cere un calendar accelerat in Parlament, astfel incat sa fie atinse cat mai repede conditiile constitutionale pentru dizolvarea Parlamentului de catre presedintele Romaniei si convocarea anticipatelor”.