DEPUTATUL FLORIN MIRCEA: PENTRU MINE PARTEA DE NAVETA ESTE NORMALA, NU E O NOUTATE. EU MAI CIRCUL CU TRENUL PANA LA BUCURESTI SI INAPOI, CATRE BRAILA

“Pentru mine partea de naveta este normala, nu e o noutate, eu mai circul cu trenul pana la Bucuresti si inapoi, catre Braila. La fel, circul si prin oras cu autobuzul” – este declaratia deputatului Florin Mircea (PSD), dupa intalnire pe care avut-o astazi cu reprezentanti ai Consiliului Judetean al Elevilor, la Ianca. Mircea, impreuna cu colega sa, deputatul Emilia Meirosu (PSD), au acceptat si provocarea lansata de cei de la Consiliul Elevilor, de  a „face naveta” pana la Ianca, pentru a vedea concret in ce conditii circula zilnic elevii.

Intalnirea reprezentantilor Consiliului Judetean al Elevilor cu parlamentarii braileni  a avut ca scop o discutie pe tema OUG 51/2019, care a eliminat transportul judetean din sfera serviciilor publice, fapt care, dupa cum spun elevii, “ofera autonomie operatorilor de transport pentru a nu subventiona transportul elevilor si elimina, astfel, orice obligatie contractuala pentru ca acestia sa isi asume masurile necesare pentru a garanta un transport echitabil pentru elevi”.

In ceea ce priveste actiunea de astazi, Florin Mircea ne-a declarat: “Nu pot sa zic ca au fost lucruri extraordinare in calatoria pe care am facut-o cu trenul pana la Ianca si inapoi, cu microbuzul, insa intr-adevar, o parte dintre lucrurile pe care le semnaleaza elevii se confirma, in ceea ce priveste conditiile de transport. Dar aceste probleme nu tin de noi, parlamentarii, ci tin de Consiliul Judetean, de programul de transport judetean.

Referitor la tema discutiei noastre de azi, am intrat putin in detaliu pe solicitarea lor de abrogare a Ordonantei 51, dar n-am ajuns la un punct final, pentru ca le-am cerut sa ne prezinte exact care sunt amendamentele lor. Ei si-au mentinut solicitarea de a abroga Ordonanta in totalitate.

Eu fiind membru in Comisia de transport din Camera Deputatilor, care trebuie sa dea un raport pe legea privind Ordonanta respectiva, le-am cerut sa-mi dea eventualele amendamente pe care le au. De asemenea, am stabilit ca ii voi anunta in momentul in care subiectul respectiv va ajunge sa se discute la noi, la comisie, ca sa-si trimita reprezentantul acolo si eventual sa vina cu amendamente concrete.

De asemenea, i-am incurajat sa participe la actul decizional prin prezenta, dar si prin implicare activa, cu propuneri concrete”.

Precizam ca la intalnirea de astazi, de la Ianca, din totalul celor sapte parlamentari de Braila au participat doar trei: cei doi social-democrati amintiti si deputatul liberal Vasile Varga.