DEPUTATUL IONITA: MOTIUNEA DE CENZURA A FOST UN ACT DE SFIDARE, CARE NU ARE LEGATURA CU INTERESUL PUBLIC, CI SERVESTE DOAR INTERESELOR POLITICE ALE BARONILOR ROSII

Deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) acuza PSD ca „se opune modernizarii Romaniei” si ca „nu a votat impotriva Guvernului PNL, ci impotriva vointei romanilor de a fi reprezentati dupa norme democratice”.

Intr-un comunicat dat publicitatii dupa caderea Guvernului Orban, ca urmare a aprobarii Motiunii de cenzura in Parlament, Ionita afirma: „Atat de tare se teme PSD de alegeri anticipate si de alegere a primarilor in doua tururi, incat s-a mobilizat sa dea jos un guvern! Motiunea de cenzura a fost un act de sfidare, care nu are legatura cu interesul public, ci serveste doar intereselor politice ale baronilor rosii. Angajarea raspunderii a fost calea cea mai corecta si sigura pe care Cabinetul Orban a ales-o pentru reglementarea alegerii primarilor in doua tururi, conform vointei majoritatii romanilor, o vointa pe care social-democratii o ignora. PSD nu a votat impotriva guvernului PNL, ci impotriva vointei romanilor de a fi reprezentati dupa norme democratice si impotriva modernizarii Romaniei.

In trei luni, Cabinetul Orban a reparat ce a stricat PSD si a implementat propriile reforme, dintre care cea mai importanta este cea a sistemului sanitar. PNL a micsorat pretul combustibililor, a continuat si a demarat noi investitii majore in infrastructura, inclusiv cu atragerea fondurilor europene. Cabinetul Orban nu a taiat pensii si salarii, asa cum a amenintat PSD; dimpotriva, a majorat pensiile romanilor si salariile profesorilor, iar zeci de  mii de elevi vor beneficia de o masa calda. Liberalii s-au tinut de cuvant, au taiat pensiile speciale si au dorit alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, chiar cu pretul propriului mandat.

Tote masurile luate au insemnat pasi pentru modernizarea Romaniei, iar PNL va continua sa-si puna in aplicare angajamentele asumate in fata romanilor, folosind toate instrumentele institutionale pe care le are la dispozitie, indiferent cate piedici va incerca sa puna PSD. Un PSD care, prin atitudinea pur politicianista, de tipul Dragnea – Dancila, a demonstrat ca ramane un partid incapabil sa se reformeze, care protejeaza interesele propriilor baroni si ignora interesele romanilor”.