DEPUTATUL MEIROSU: GUVERNUL PNL TREBUIE SANCTIONAT MAINE IN PARLAMENT SI DE CETATENI PRIN VOT! VOTEZ MOTIUNEA DE CENZURA

“Guvernul PNL trebuie sanctionat maine in Parlament si de cetateni prin vot!  VOTEZ motiunea de cenzura”, a anuntat in aceasta seara pe o retea de socializare deputatul brailean Emilia Meirosu (initial PSD, apoi Pro Romania si acum iar PSD).

Meirosu a facut acest anunt in contextul in care Birourile Permanente reunite au decis ca Parlamentul sa dezbata si sa voteze miercuri, de la ora 12:00, motiunea de cenzura intitulata “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti”, depusa dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe proiectul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin. Motiunea de cenzura a fost prezentata luni in plenul Parlamentului si pentru a trece, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Deputatul Meirosu a comentat pe aceasta tema: “Am votat acest guvern pe 4 noiembrie 2019 cu speranta ca Romania va evita o criza profunda. Mi-am asumat toate consecintele, avand convingerea ca Romania trebuie guvernata responsabil si multi oameni care asteptau rectificarea bugetara in educatie si sanatate aveau nevoie de un sfarsit de an bun. Am asteptat cu totii un buget corect, un buget dezbatut, un buget care sa scoata tara din impas. Degeaba! Avem buget asumat de unii, fara dezbatere, fara dialog! Mi-am dorit demararea de urgenta a unor proiecte din fonduri europene. Guvernul acesta nu numai ca a diminuat finantarea celor care primisera abrobarea, dar la unele a si renuntat, ca si cand tara asta nu mai are nevoie de infrastructura, de autostrazi sau de spitale noi si dotate!
Am cerut pentru Braila continuarea finantarii corecte a celui mai mare proiect din Romania si deschiderea celorlalte proiecte de infrastructura conexe!
Totul din bani europeni!
Nimic nu se regaseste in buget!

E suficient ce am vazut in aceste 3 luni! Minciuna vehementa, decizii generate de interese financiare, un ministru care se lupta sa dea afara din serviciu o liftiera, probabil angajata cu salariu minim, dar care angajeaza pe de alta parte, alti 1000 de functionari, un alt ministru care da usa de perete si sperie copiii si o invatatoare dintr-un sat al Romaniei (la fel ca orice sat). De asemenea, am vazut un ministru de finante care doar prin declaratii publice a aruncat in aer cursul valutar (desi nu asta asteptam prin instalarea unui nou guvern), un ministru care s-a imprumutat 40 de miliarde la dobanzi mari. Am vazut sfidare fara precedent fata de democratie: toate legile fundamentale al tarii trec prin asumare, fara dialog, fara dezbatere, dorind sa induca oamenilor ideea ca Parlamentul e de prisos. Este cea mai grava idee avansata.
A fost votata dublarea alocatiilor copiilor si guvernul, parca in bataie de joc, a prorogat termenul prin ordonanta de urgenta.
Am asistat la o joaca <<de-a va dam sau nu va dam>> cu profesorii si pensionarii, lasandu-i doar cu promisiuni.
Dar cea mai mare <<inginerie financiara>> este ordonanta de urgenta prin care se vor scurge sume mari de bani din bugetul sanatatii catre asistenta medicala private, alimentand astfel bugetele personale ale membrilor de patid si astfel, vom plati diferite sume pentru servicii medicale garantate gratuit de Constitutie.
Aceasta ordonanta duce in colaps sistemul de sanatate publica din Romania. Si asa nu erau suficienti bani, de acum vor fi si mai putini! Riscurile sunt inchiderea unor spitale, diminuarea unor salarii ale personalului medical si scaderea accesului pacientilor la servicii medicale care nu au bani de privat.

Guvernul PNL trebuie sanctionat maine in Parlament si de cetateni prin vot!
VOTEZ motiunea de cenzura si sper ca Romania sa aiba un guvern format din oameni responsabili, nu datori diverselor grupuri de interese”.