DEPUTATUL VARGA: IN URMA ORDONANTEI EMISE DE CABINETUL ORBAN, NAVETA LE VA FI DECONTATA INTEGRAL ELEVILOR SI NU VOR MAI FI NEVOITI SA SE LUPTE CU BIROCRATIA

Deputatul Vasile Varga (PNL) a fost unul dintre cei trei parlamentari braileni care au participat astazi la intalnirea organizata de Consiliul Judetean al Elevilor, in care s-a discutat despre impactul pe care il are OUG 51/2019 asupra decontarii navetei elevilor.

Varga a comentat pe o retea de socializare ca problemele reclamate de reprezentantii elevilor sunt, in principiu, rezolvate, ca urmare a aprobarii unei recente Ordonante de Urgente de catre Guvernul Orban: “Am raspuns astazi provocarii Consiliului Judetean al Elevilor si am mers la Ianca, la o discutie despre una dintre problemele cu care se confrunta: decontarea transportului pentru elevii navetisti, un subiect bagat sub pres de fosta guvernare.

Ei au inteles ca in urma ordonantei emise de Cabinetul Orban, naveta le va fi decontata integral si nu vor mai fi nevoiti sa se lupte cu birocratia. Banii vor fi achitati zilnic, pe baza documentelor depuse de societatile de transport, in limita distantei de 50 de kilometri sau de 8 ori pe semestru, pentru cei care stau la internat sau in gazda.

Marturisesc ca, pentru mine, intalnirile cu tinerii sunt intotdeauna interesante, pentru ca ei vorbesc mereu deschis si fara teama, mai ales cand aduc in discutie dificultatile lor”.

In ceea ce o priveste, deputatul liberal Antoneta Ionita a transmis un comunicat de presa in care a precizat: “Din nefericire, nu pot fi prezenta la dezbaterea organizata de Consiliul Elevilor, iar motivul este cat se poate de serios. Sunt medic si nu-mi pot lasa pacientii sa astepte, mai ales ca foarte multi au programari exact in aceasta zi”.