DISCUTII IN CJ BRAILA: “EU AM O PROBLEMA MEDICALA LA PICIOR, DOAMNA ARE LA CAP. LUATI-VA, DOMNULE, MAIMUTA DE AICI, CA NU SUNTEM LA ZOO!”, “SUNTEM LA ZOO, CA TE DUC IN LESA!”

Schimburi de replici acide si jigniri si in sedinta de astazi a CJ Braila, in care consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) a fost sanctionat de presedintele Iulian Chiriac (PSD) pentru modul vulcanic in care s-a manifestat la discutarea unuia dintre proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi, prin aceea ca i s-a luat dreptul la a mai lua cuvantul pe durata intregii sedinte.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) i-a luat apararea lui Nechita, sustinand ca prin Constitutie, liberalul are dreptul la libera exprimare: “Domnule presedinte, va repet, Constitutia Romaniei este mai presus de mine, de dvs si de Nechita! Nu suntem in Botswana, ca sa luati dvs intr-o mana bancnota de acolo si s-o duceti unde vreti!”.

“Domnule consilier, nu v-am dat cuvantul!”, a replicat Chiriac.

“Pai n-a inceput sedinta, ce cuvant sa-mi dai?!”

“Pai am declarat ca a inceput sedinta!”

“Gata, a inceput?”

“Da.”

“Bine, uite, am ridicat mana!”

“Va rog, domnule consilier!”

“Domnule presedinte…” a vrut sa continue Iordache.

“Toata lumea trebuie sa se scoale in picioare cand vorbeste! Este primul gest de respect fata de ceilalti si fata de cetateni, nu sa stea ca la bar aici! Va rog frumos, domnule presedinte, sa aplicati regulamentul! La toata lumea! Ce-i porcaria asta? Nu suntem la bar!”, a intervenit colega de partid a lui Iordache, consilierul judetean Simona Draghincescu.

“Am o problema medicala – eu la picior, doamna la cap -, ca nu ma pot ridica in picioare”, a comentat Iordache.

“Nu eu am fost sa fac 100 de investigatii la cap, ma, tu ai fost! Ai consumat tot bugetul Spitalului Judetean!”

“Luati-va, domnule, maimuta de aici, ca nu suntem la Zoo!”

“Suntem la Zoo, ca te duc in lesa!”, a  replicat Draghincescu.

“Deci domnule presedinte, va rog frumos sa analizati faptul ca a interzice cuvantul cuiva in Romania in 2020 arata exact ceea ce PSD incearca sa demonstreze ca nu-i adevarat: ca sunteti un partid de oameni subumani, subculturali, subpolitici si asa mai departe.”

“Va rog frumos sa nu mai jigniti!”, a cerut Chiriac.

“Dar nu e jignire, e parerea mea! Aveti o fractura logica in aprecierea acestei situatii. Imi pare foarte rau, dar nu puteti lua dreptul la cuvant.”

In ciuda opiniei lui Iordache, pana la finalul sedintei, presedintele CJ nu i-a mai dat cuvantul lui Nechita – ceea ce nu l-a impiedicat insa pe liberal sa vorbeasca.

In mod de protest pentru faptul ca seful CJ „incalca in acest fel Constitutia”, Iordache a refuzat sa mai voteze la majoritatea proiectelor de hotarare aflate pe ordinea de zi.