DRAGOMIR: LA POLITIA LOCALA BRAILA MAI SUNT LUCRURI DESTULE DE INDREPTAT; FATA DE CE ERA ODATA, LUCRURILE S-AU MAI INDREPTAT, DAR NU SUFICIENT

Primarul Brailei, Marian Dragomir, admite ca pe retelele de socializare exista multe comentarii critice la adresa Politiei Locale, insa considera ca nu trebuie atacata sau contestata institutia, ca atare, doar pentru ca in cadrul acesteia exista si elemente care nu-i fac cinste.

Dragomir declara ca de fiecare data cand i s-au adus la cunostinta informatii legate de comportamente nepotrivite sau abuzive ale unor angajati ai Politei Locale, s-au luat masuri: „Am urmarit aceste discutii care au avut loc pe retelele de socializare si pot sa va spun ca si in Braila, la fel ca si in multe alte orase din tara – sau putem sa spunem ca in multe institutii publice -, exista oameni care fac cinste meseriei lor, dar si elemente negative, care nu au de fiecare data cel mai bun comportament si mai fac cate un abuz sau uneori poate mai sunt aroganti cu unii cetateni si nu fac cinste institutiei. Cu siguranta, si la Politia Locala au fost astfel de cazuri si va aduceti aminte la inceputul mandatului meu, cand am fost nevoit sa aplic masuri de forta pentru indepartarea unui conducator al Politiei Locale care nu facea cinste institutiei (Dumitru Hahui, directorul general adjunct al Politiei Locale, caruia subalternii ii spalau masina in curtea institutiei). Niciodata n-am sa permit asa ceva; cand mi se aduc la cunostinta dovezi clare, orice metode de inregistrare legala folosite in acest sens sau sesizari, le voi transmite sefului Politiei Locale pentru cercetari, dar si altor institutii cu atributii in acest sens, pentru ca nu voi permite niciodata acest lucru.

Pe partea cealalta, nu trebuie sa ajungem in situatia in care sa dorim desfiintarea Politiei Locale sau nationale din orase, deoarece atunci  cu siguranta infractorii vor fi primii care se vor bucura.

Eu consider ca intotdeauna sunt lucruri de indreptat intr-o institutie publica. Si la Politia Locala Braila mai sunt lucruri destule de indreptat; fata de ce era odata, lucrurile s-au mai indreptat, dar nu suficient”.