EPUREANU: MAJORARILE DE PRETURI LA SERVICIILE DE APA SI CANALIZARE APROBATE ASTAZI SUNT O ESTIMARE. IN CAZUL IN CARE CUP DUNAREA MERGE BINE NU VOM MARI PRETURILE

„Cresterea de pret de la 4,8 lei/mc de apa, cat este acum, la 7,6 lei/mc in anul 2024, este o estimare. Daca vom constata ca intr-un an Compania de Utilitati Publice Dunarea merge bine, nu vom mari tariful” – asta  spune vicepresedintele CJ Braila, Ionel Epureanu (PSD).

Cresterea de pret amintita a provocat discutii aprinse astazi, in sedinta CJ, iar aprobarea proiectelor de hotarare care vizau Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din judetul Braila, derulat de CUP Dunarea, a facut ca alesii liberali sa paraseasca sala, in mod de protest.

Abia dupa ce s-au votat proiectele de hotarare respective si dupa ce liberalii au plecat, Epureanu a facut acesta precizare: “Conform metodologiei de analiza cost-beneficiu pentru investitiile in infrastructura de apa s-a avut o in vedere ca in situatia in care tariful din anul anterior e mai mare decat tariful care acopera costurile, acesta sa fie mentinut pana cand tariful care acopera costurile atinge nivelul respectiv. Deci o nuanta foarte importanta. Iar tariful se va aproba anual.

Asta este o estimare. Daca in anul respectiv CUP a mers foarte bine si putem mentine tariful, il vom mentine”.

“Stii ca te pretuiesc, dar tu crezi ca o sa mearga bine CUP?”, a comentat amuzat consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).