IONITA: PARLAMENTUL ESTE SUB „ARESTUL” PSD. ALEGERILE ANTICIPATE NU TREBUIE PERCEPUTE CA UN MOMENT DE INSTABILITATE, CI CA O SOLUTIE DE IESIRE DIN BLOCAJUL IN CARE SE AFLA TARA

Deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) sustine ca alegerile anticipate „nu sunt capriciul PNL, ci o necesitate a acestui moment, in conditiile in care PSD blocheaza reformele propuse de PNL”.

Ionita afirma intr-un comunicat dat publicitatii  ca, practic, „Parlamentul este sub <<arestul>> PSD”, iar din aceasta situatie nu se poate iesi decat prin declansarea alegerilor anticipate: „Este o solutie politica ceruta de majoritatea romanilor. Electoratul isi doreste schimbarea componentei parlamentare, nu pentru ca un partid sau altul sa acceada la putere, ci pentru ca Romania sa o ia pe drumul unei dezvoltari economice sustinute.

In acest moment, anticipatele reprezinta solutia optima pentru constituirea unei  majoritati politice stabile, care sa puna in aplicare reforme cu adevarat structurale si care sa fie baza noii Romanii europene. Romania nu-si mai permite inca un an sub influenta nefasta a PSD, pentru ca are nevoie de un parcurs previzibil de dezvoltare, in care sa existe certitudinea ca proiectele propuse sunt aplicate, iar acestea se pot realiza numai daca Parlamentul scapa de controlul PSD.

In aceasta perioada tranzitorie, Guvernul PNL va lua masurile necesare pentru ca parcursul economic si cel social sa fie unele normale. Alegerile anticipate nu trebuie percepute ca un moment de instabilitate de niciun roman, de niciun investitor sau partener politic al Romaniei, ci trebuie abordate ca o solutie de iesire din blocajul in care se afla tara”.