LUNGU: DACA FACEM UN PARC INDUSTRIAL LA VADENI, ACESTA VA FI MAI MULT IN AVANTAJUL GALATENILOR, DECAT AL BRAILENILOR

Realizarea unui parc industrial in zona comunei Vadeni nu este cea mai fericita idee, fiindca aceasta ar avantaja mai degraba Galatiul, decat  Braila – este opinia consilierului judetean Danut Lungu (PNL), exprimata in cadrul unei recente sedinte CJ Braila.

Lungu a facut acest comentariu in contextul in care liberalii au cerut din nou alocarea unei sume pentru inceperea demersurilor in vederea realizarii unui parc industrial: “Chestia asta cu Vadeniul am mai auzit-o de foarte multe ori. Va atrag atentia ca distanta de la Vadeni pana la Galati este mult mai mica decat distanta de la Vadeni pana la Braila. Asta inseamna ca acel parc industrial va fi mai mult in avantajul galatenilor, decat al brailenilor.

La fel ca anul trecut, va spun ca investia nu-i chiar asa de mare. Nu trebuie decat identificarea unui teren care sa fie aproape de unele facilitati de care au nevoie investitorii – cale ferata, Dunare, chiar si un drum national, tras utilitatile si atata tot – si pus la dispozitie chiar cu zero lei acelor investitori care vor sa construiasca acolo. Nu e greu! Important este sa vreti. Dar nu vreti, domnule presedinte!

Am inteles astazi clar si concret, pentru ca e cel mai bine sa ne vedem de Zona Libera; Zona Libera care chiar dvs ati spus ca inca mai are spatii, la fel cum se intampla si la Slobozia, unde e administrata de stat si au spatii libere. Stiti cumva cat este pretul de inchiriere la Zona Libera? Nu am nimic cu Zona Libera…

Mi se pare ca e necesar acest parc industrial, pentru ca in jurul lor se pot dezvolta multe altele, se vor crea locuri de munca”.

Lungu a propus sa se aloce in bugetul pe anul 2020 cel putin 200.000 lei pentru identificarea unui teren pretabil pentru amenajarea unui parc industrial si pentru a se asigura toate utilitatile necesare in acea zona. Amendamentul liberalului a fost respins.