NIVELUL DISCUTIILOR DIN CJ BRAILA: “ISTERICA” “PAPUSA GONFLABILA”, “TURNANTOR LA SECURITATE E TAC-TU, MA, AI INTELES? DU-TE ACASA, CA ESTI BEAT SI TERMINA CU CIRCUL DIN CJ! PAPAGALULE!”

Record absolut la categoria “circ si scandal” in sedinta de astazi a CJ Braila. Tipete, injurii, jigniri, referiri la femei gonflabile si prezervative, consilieri etichetati ca “sifilitici”, atmosfera de stadion, in care nu se mai auzea om cu persoana – o sedinta care care a depasit in penibil tot ce s-a intamplat in utimii 3 ani si jumatate in sedintele acestui for local.

Totul a pornit de la faptul ca liberalul Ovidiu Nechita a acuzat lipsa semnaturii presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), de pe unul dintre documentele anexate unui proiect de hotarare. Fiindca Nechita s-a manifestat in stilul sau vulcanic, Chiriac i-a retras dreptul de a mai lua cuvantul pe durata intregii sedinte. Asta nu l-a impedicat pe consilier sa ia cuvantul in mai multe randuri, pentru a semnala diverse chestiuni pe care le considera in neregula, ceea ce l-a facut pe presedintele Chiriac sa ii ceara lui Nechita sa paraseasca sala. Liberalul a refuzat sa faca asta si cum Chiriac nu era totusi dispus sa cheme jandarmii, ca sa-l evacueze cu forta, seful judetului a suspendat sedinta, “pana cand Nechita va parasi sala”.

In pauza care s-a luat, Nechita i-a spus presedintelui CJ ca potrivit legii, trebuie sa i se dea posibilitatea sa-si explice comportamentul si in cazul in care acesta are o justificare, sanctiunea initiala (faptul ca i s-a luat dreptul la cuvant) nu se mai aplica: “Mi-ati dat posibilitatea sa va explic de ce? Nu! Ati trecut direct la urmatoarea faza (faptul ca i-a cerut sa paraseasca sedinta – n.r.). Asteptam sa vina jandarmii… E un regulament pe care trebuie sa-l respectati. Il cunosc foarte bine”.

“Domnule consilier, daca promiteti ca nu mai luati cuvantul… nu trebuie sa chemam jandarmii, e la buna crestere a dvs sa respectam un regulament”, a raspuns Chiriac.

“Nu v-am jignit; nu va cer decat  sa va fac dovada ca secretarul judetului si in momentul de fata nu si-a facut treaba. Eu nu pot sa stiu daca ati semnat sau nu ati semnat. Eu vreau sa stiu ce votez. Dvs imi luati dreptul de a vota, imi luati dreptul de a ma apara, ceea ce nu e legal! Daca aveati coloana vertebrala, cum sustineti dvs, atunci nu aveati nimic impotriva a arata acel document.”

“Domnule consilier, daca respectati regulamentul si nu mai aveti dreptul la cuvant, puteti sa ramaneti in sala, sa votati proiectele de hotarare care sunt la ordinea de zi, dar lasati ceilalti colegi sa-si exprime punctele de vedere ale PNL fara  face dvs anchete si jocuri politice, pentru a va face publicitate, da? Se poate, da? Nu aveti dreptul la cuvant!”

“Domnule presedinte, regulamentul CJ nu poate prevala Constitutia! Stiti bine ca Nechita nu e prietenul meu si nu-l suport, dar Constitutia garanteaza dreptul la cuvant. Daca domnul consilier ramane acolo si eu, ca si consilier, vreau sa-i dau cuvantul, eu pot sa i-l dau de cate ori vreau.

Regulamentul oricarei institutii, oricare ar fi ea, nu poate incalca Constitutia. Domnul Nechita are dreptul la cuvant, indiferent ce zice. Dvs nu-i puteti interzice acest drept, fie ca va place, fie ca nu va place”, a intervenit consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND).

“Cuvantul domnului consilier poate fi exprimat si de alt coleg”,  spus seful judetului.

“Nu, nu e adevarat, ca nu suntem la PSD aici! Acum puteti sa ma dati si pe mine afara daca vreti, ca numai dvs vorbiti cu sfori (aluzie la marionete – n.r.)!

“Regulamentul l-ati votat si dvs acum 4 ani!”, a replicat sefa de partid a lui Iordache, Simona Draghincescu.

“Nu vorbesc cu turnatori la Securitate!”, i-a raspuns Iordache.

“Turnantor la Securitate e tac-tu, ma, ai inteles? Deci du-te acasa, ca esti beat si termina cu circul din CJ! Eu am impresia ca sunteti niste oameni seriosi aici, v-au votat 130.000 de oameni din Braila! Taci din gura, mai papagalule! Taci din gura, ti-am spus!”

“Du-te la piata!”, i-a raspus Iordache.

“Am impresia ca sunteti niste oameni seriosi, care sunteti civilizati…”, a mai spus Draghincescu.

“Pe isterica asta n-o vezi?”, a intervenit Iordache, adresandu-se sefului CJ.

“… v-au votat 135.000 de persoane si v-au votat ca sa va comportati civilizat in CJ. Ne-am facut de ras de fiecare data! Nu veniti aici ca sa ne aruncam toate invectivele si sa vorbeasca toti nevenitii, care nu au habar pe ce lume traiesc!”, a continuat Draghincescu.

“Stai jos! Ia-ti, ma, papusa gonflabila de aici!”, a mai spus Iordache.

In final, sedinta s-a reluat si a continuat, cu Ovidiu Nechita prezent in sala.