POLITIA LOCALA A PRINS PRESUPUSII AUTORI AI UNOR INFRACTIUNI DE TALHARIE CARE AU CA VICTIME ELEVI DIN MUNICIPIUL BRAILA; ACESTIA AU 10, 12 SI 15 ANI

Presupusii autori ai unor infractiuni privind talharirea unor elevi, ce au avut loc recent in municipiu (printre care si talharia de vineri, din zona Colegiului National ”Gheorghe Munteanu Murgoci”) au fost prinsi de Politia Locala Braila si au fost predati in aceasta dimineata Inspectoratului Judetean de Politie, pentru continuarea cercetarilor.

Cel mai recent incident, cel de vineri, s-a inregistrat dupa terminarea cursurilor la colegiul amintit, cand doi elevi au fost abordati la iesirea de la cursuri, iar sub amenintarea cutitului, unul dintre ei, in varsta de 15 ani, i-a dat  agresorului banii pe care ii avea la el (2 lei). Incidentul a avut loc la circa doua saptamani dupa ce un alt adolescent a fost lovit cu cutitul in picior, in acelasi gen de imprejurari, tot in fata Colegiului “Murgoci”.

Intamplarea de vineri a fost filmata pe camerele de supraveghere instalate in zona, iar pe imagini se vede cum unul dintre copiii prinsi astazi de politistii locali ii abordeaza pe cei doi elevi.

In aceasta dimineata  avut loc o conferinta de presa in care  primarul Marian Dragomir si directorul Politiei Locale, Georgica Tanase,  au dat detalii despre prindere celor 3 mici infractori, care au 10, 12 si respectiv 15 ani.

Dragomir a precizat ca a obtinut personal niste informatii si le-a oferit sefului Politiei Locale, ajutand la prinderea celor trei: “Am constatat ca si infractorii, desi foarte mici, au fost foarte inventivi si au actionat in special dupa ce plecau politistii locali si cei de la Politia Nationala. In urma unor intalniri private pe care le-am avut, mai multi tineri in Braila mi-au comunicat semnalmentele acestora si la un moment dat, cineva mi-a trimis si o fotografie, cum arata doi dintre infractorii de maine.

Ca urmare a faptului ca lucrurile sunt deosebit de grave si nu putem tolera in municipiul Braila astfel de activitati, l-am contactat pe domnul Tanase, i-am oferit imaginile respective. Atat cei de la Politia Locala, dar si eu, prin niste cunoscuti de-ai mei, am efectuat  operatiuni diverse, inclusiv de filaj, am identificat locatiile in care acestia merg si locuiesc.

In aceasta dimineata cei 3 infractori au fost identificati si prinsi, adusi la sediul Politiei Locale, vor fi predati (au fost predati – n.r.) Politiei nationale si sper sa nu mai vad picior de infractor pe strada – si in special acestia -, pentru ca aceasta soarta o vor avea cu totii”.