PREFECTUL BOBOC, DESPRE CENTRUL DE CARANTINA DIN BRAILA: E UN SPATIU CARE SE PRETEAZA LA A FI PROTEJAT, ASTFEL INCAT CETATENII SA NU POATA INTRA IN CONTACT CU CEI CARE VOR FI GAZDUITI ACOLO

Autoritatile brailene s-au reunit astazi intr-o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a avut ca tema identificarea unui spatiu care va putea fi folosit pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, in ceea ce priveste coronavirusul, unde persoanele respective vor sta timp de 14 zile sub monitorizarea medicilor.

Prefectul judetului, Catalin Boboc, a declarat dupa sedinta amintita ca a fost gasit spatiul potrivit si a tinut sa sublinieze ca in acel centru vor fi aduse persoane care au trecut prin diverse zone afectate de coronavirus, nu persoane bolnave; mai exact,  la primul semn ca vreuna dintre persoanele in cauza ar avea simptome de gripa, aceasta va fi transportata la Bucuresti, la Spitalul de Boli Infectioase.

“Astazi nu exista niciun risc, toti cei care au sosit in Braila din diferite locuri adiacente zonelor afectate – respectiv din Italia, in cazul nostru -, sunt in carantina la domiciliu, pentru ca nu au intrat in acele zone care sunt inchise astazi. Si vorbim aici de 5 adulti si 2 copii, care nu prezinta nicio simptomatologie, sunt bine, sanatosi, dar pentru ca au tranzitat in ultimele 14 zile Italia se supun acestor reguli. Oamenii au inteles, medicii ii monitorizeaza, ei stau inchisi la domiciliu pana cand va trece aceasta perioada si vor iesi din zona oricarui risc.

Vreau sa fie foarte clare lucrurile: astazi nu avem vreun risc in Braila, nu avem persoane care sosesc din zona aflata in carantina in Italia. Ne-am luat toate masurile, astfel incat sa-i monitorizam pe toti cei care provin din astfel de zone.

Am solicitat operatorilor de transport atat din Braila, cat si din Galati, sa ne comunice toate cursele internationale care urmeaza sa soseasca in zona noastra – cele regulate sau cele ocazionale -, astfel incat sa-i putem prelua si monitoriza din timp, desi oricum exista o procedura la nivel national, pe oriunde ar intra, in orice punct vamal din tara vor intra aceste mijloace de transport, cei de acolo sunt obligati sa comunice Directiei Judetene de Sanatate Publica si vor fi monitorizati”, a declarat prefectul.

Acesta nu a dorit sa spuna unde se afla centrul respectiv, insa a precizat ca este “un spatiu care se preteaza la a fi protejat, astfel incat sa nu poata intra in contact cetatenii din oras cu cei care vor fi carantinati acolo”.