PREFECTUL BOBOC, INTREBAT DACA ARE DE GAND SA CANDIDEZE LA ALEGERILE LOCALE SAU PARLAMENTARE: N-AM DISCUTAT CU NIMENI DESPRE ASTA; DE CE AVEM DISCUTIA ASTA?

Prefectul Brailei, Catalin Boboc, declara ca nu vrea sa se lase atras in dispute cu persoane care sunt deja in campanie electorala, asa cum este presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD). Boboc interpreteaza recentele atacuri lansate de Chiriac la adresa sa ca fiind jocuri politice de campanie si spune ca el are treburi mai importante decat sa intre in aceste jocuri.

Prefectul a mai comentat astazi ca seful judetului este obisnuit sa se certe din sedintele CJ: “Partidele, domnul presedinte al Consiliului Judetean, domni de la diversele partide sunt in campanie, probabil. Este fix treaba dumnealor, le urez succes. Institutia Prefectului se ocupa cu altceva.

Domnul Chiriac vrea sa se certe cu cineva si n-are cu cine; este fix problema dumnealui. Acum nu vreau sa ma bag in institutia dumnealui, dar daca dansul este obisnuit sa se certe din sedintele CJ – nu stiu cum si cu cine se cearta dansii acolo -, este fix problema dansului; eu incerc si imi propun sa reprezint altfel aceasta institutie, nu intrand in astfel de polemici”.

Intrebat direct daca are de gand sa candideze in acest an la alegerile locale sau parlamentare, Boboc a evitat sa dea un raspuns clar. Intrebat a doua oara, prefectul a spus: “De ce avem discutia asta?”.

La insistentele noastre, in contextul in care i-am cerut un raspuns scurt, cu “Da” sau “Nu”, Boboc a spus un “Nu” deloc convingator.

“Nici la alegerile locale, nici la alegerile parlamentare, da?”

“Eu fac aceasta conferinta de presa in calitatea mea de prefect al judetului Braila. De ce avem… nicaieri n-am discutat cu nimeni depre asta; de ce avem discutia asta?”, a spus Boboc, evitand iarasi un raspuns clar.