PRIMARUL DRAGOMIR CATRE CONSILIERUL MUNICIPAL BOTEA: MASINA MEA NU VA INTERESEAZA PE DVS; ORICUM, ESTE MAI IEFTINA DECAT MASINA DE PESTE PE CARE O CONDUCETI DVS

Replici sarcastice si jigniri – de asta a avut parte consilierul municipal Bogan Botea (PND) la cea mai recenta sedinta CLM Braila, din partea viceprimarului Alexandru Jantea Crican (PSD) si a primarului Marian Dragomir (PSD).

Totul a pornit de la un comentariu al consilierului PND, care s-a aratat nemultumit ca nu exista un protocol intre Politia Locala si Politia nationala care sa vizeze imaginile inregistrate prin sistemul de supraveghere video din oras si ca in cazul unor infractiuni, politistii de la IPJ sunt nevoiti sa vina la sediul Politiei Locale si sa ia acele imagini pe un stick sau un CD.

Primarul Dragomir a dat asigurari ca de fiecare data cand reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) au cerut inregistrari Politiei Locale, acestea le-au fost oferite fara nicio problema si ca exista o buna colaborare intre cele doua institutii, din acest punct de vedere. De asemenea, edilul sef a spus ca politistii de la IPJ au acces permanent la ceea ce se vede pe camerele de supraveghere si daca vor sa inregistreze si sa stocheze aceste imagini, trebuie sa o faca cu mijloacele proprii, cu fonduri din bugetul propriei institutii: “Colaboram, domnule, dar nu intelegeti dvs! Ei trebuie sa-si faca sistemul! Nu mai bagati zazanie intre institutii!”.

Viceprimarul Jantea Crican a intervenit, incepand sarcastic la modul “Domnule consilier, asa cum am mai spus de nenumarate ori, dar dvs nu intelegeti…”, dupa care a explicat, pe acelasi ton, ca sistemul de supraveghere, care este proprietatea Municipalitatii, a fost realizat cu fonduri europene. El a mai spus ca exista un protocol cu alte institutii ale statului, care au fiecare cate un terminal si ca atare, pot urmari in timp real imaginile filmate, insa finantarea europeana impune ca doar beneficiarul (Municipalitatea) are dreptul sa detina serverul, “ca nu am cumparat 800 de miliarde de servere, sa le dam eventual si la asociatiile de proprietari, ca poate cineva vrea sa stocheze cum a dus baiatul gunoiul sau s-a dus cu masina pe la Piata Concordiei”.

Viceprimarul a mai comentat: “Sa inteleg ca dvs doriti niste inregistrari de undeva? Ne spuneti, ca vi le dam! Ati parcat undeva prost din nou si doriti sa va folositi de un viciu de procedura sau un viciu de legislatie care spune ca Politia Locala nu are dreptul sa aiba acces la baza de date? V-ati luat masina de mare tonaj si doriti sa nu mai fiti prins de camere? Spuneti-ne, ca nu e niciun fel de problema!”.

“Singurul care circula cu camionul prin oras e domnul primar, eu nu… “, a raspuns Botea.

“In primul si-n primul rand, din punct de vedere tehnic, autoturismul pe care dumnealui il conduce nu este camion, iar dvs probabil ca ar trebui sa stiti asta.”

“Este o utilitara din aceea mare.”

“Este o utilitara din aceea mare, am inteles. Si dvs parcati prost, in general, in jurul Tribunalului si va luati amenzi pe care le contestati si le castigati pe motiv ca Politia Locala nu are acces la baza de date. Stim, stim…”
“Multumim, domnule viceprimar. Se pare ca Valentine’s Day si spune cuvantul…”, a intervenit presedintele de sedinta, consilierul Petrica Popa (PNL).

La randul sau, primarul a cerut dreptul la replica: “Masina mea personala nu va intereseaza pe dvs, pentru ca oricum este mai ieftina decat masina de peste pe care o conduceti dvs”.

“Multumesc”, a raspuns Bogdan Botea.

“Domnule consilier, incercati sa invatati sa parcati corect, ca aveti o mare problema, nu reusiti sa intrati intre liniile alea”, a continuat Jantea Crican.

“Stati linistit, ca puteti sa verificati, eu nu am nicio amenda rutiera.”

“Pai nu aveti pentru ca ati contestat si ati castigat si va felicit.”

“Am castigat pentru ca Politia Locala nu stie ce atributii are.”

“Asa este, dar tot prost ati parcat, n-ati castigat pentru ca ati parcat corect; dvs ati parcat prost in continuare. Si continuati sa parcati prost”.