PROGRAMUL GRATUIT “EU, TU, NOI SI CANCERUL” CONTINUA IN 2020 LA BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI”

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila gazduieste si in acest an programul gratuit “Eu, tu, noi si cancerul” sustinut de psihologul Raluca Panait.

Programul, care se desfasoara incepand din 2015, este conceput sub forma unui grup suport si dezvoltare personala pentru persoanele diagnosticate cu cancer si pentru membrii familiilor acestora. In cadrul grupului se ofera sustinere pentru depasirea provocarilor personale prin: *conversatii libere; *tehnici de eliberare emotionala, devalorizarea proprie si a vietii personale; *tehnici de relaxare si focusare; *metode de identificare si conectare la resursele interioare si exterioare; *identificarea de noi perspective raportate la propriile situatii; *metode de vindecare si eliberare ale evenimentelor traumatizante suferite.

“Va asteptam pe toti cei care cautati dincolo de trauma, pe toti cei care doresc sa descopere puteri nebanuite, sa profite la maximum de timpul lor si vor sa transforme totul in sansa. Cancerul ajunge sa fie subiectul principal, iar oamenii cauta solutii intr-un labirint, se pierd pe ei insisi, isi epuizeaza energiile in aceasta confruntare. Tocmai de aceea este esential sa gaseasca puncte de sprijin, resurse stiute sau nestiute inca, noi valori, sa-si gaseasca noul echilibru in aceasta noua realitate”, este mesajul psihologului Raluca Panait.

Intalnirile au loc la Sala Fanus Neagu, la sediul Bibliotecii din Piata Poligon, nr. 4, de doua ori pe luna, joia, incepand cu ora 16:30.

Raluca Panait este psiholog si trainer cu formare in psihoterapie sistemica, management si resurse umane, NLP, coaching, dezvoltare personala, hipnoza. Ea a ales sa fie un sprijin pentru cei aflati in nevoie, oferind gratuit informatii avizate oamenilor diagnosticati cu aceasta maladie.