SCENE INCREDIBILE IN SEDINTA CJ BRAILA: “DOAMNA, DATI-VA MASCA JOS!” “BA, TIE TREBUIE SA-TI DAU SI PREZERVATIVUL!”

Scene incredibile sedinta in Consiliul Judetean Braila, de un ridicol impins la extrem, cu un circ penibil, chiar si pentru sedintele CJ, in care de 3 ani si jumatate vedem permanent circ si scandal. Ceea ce s-a intamplat astazi a depasit insa tot ce am vazut pana acum, iar unii dintre consilieri s-au intrecut pe ei insisi, in modul in care s-au manifestat.

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a fost un proiect de hotarare ce viza a achitarea, de catre Consiliul Judetean, a cotizatiei de membru al Asociatiei Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a Zonei Pescaresti a judetului. Dupa aprobarea prin vot a proiectului amintit, liberalul Ovidiu Nechita (PNL) – caruia presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), ii luase la inceputul sedintei dreptul de a mai lua cuvantul – a sesizat faptul ca Viorel Mortu (PSD) a votat acest proiect, desi detine functia de presedinte al Asociatiei Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a Zonei Pescaresti a judetului – calitate care, dupa cum a afirmat Nechita, il facea incompatibil. Asadar, in opinia lui Nechita – si nu doar a lui -, Mortu nu avea dreptul legal sa voteze si ca atare, hotararea respectiva era lovita de nulitate.

In acest context, consilierul Stefan Catalin Iordache (PND) a declarat ca potrivit legii, CJ trebuie sa anuleze hotararea amintita si sa voteze alta, similara, la care Viorel Mortu sa nu mai participe la acel vot.

De asemenea, atat Nechita, precum si Iordache au declarat ca era datoria secretarului judetului, Dumitrel Priceputu, sa anunte inainte de vot consilierii care nu trebuie sa participe la votul respectiv, din cauza ca sunt incompatibili.

Danut Lungu (PNL)  propus sa se reia votul pe hotararea respectiva, iar presedintele CJ, care a inteles ca votul lui Mortu poate pune sub semnul intrebarii legalitatea hotararii, l-a intrebat pe secretarul judetului, daca este legal sau nu sa se procedeze in acest fel. Ca in multe alte cazuri, Priceputu nu a fost in stare sa dea un raspuns clar in legatura cu modul in care trebuie procedat, astfel incat alesii au preferat sa lase lucrurile asa cum erau.

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a declarat ca in opinia sa, nu este raspunderea secretarului sa anunte care sunt consilierii incompatibili, ci este de datoria consilierilor care se stiu in situatie de incompatibilitate sa nu participe la vot: “Fiecare raspunde pentru ceea ce face si voteaza, este raspunderea fiecaruia dintre noi”.

“Doamna, dati-va masca jos!”, i-a spus Ovidiu Nechita (PNL), facand aluzie la o recenta inregistrare video postata de Draghincescu pe o retea de socializare.

“Ba, tie trebuie sa-ti dau si prezervativul!”, a replicat Draghincescu.

De aici lucrurile au luat-o razna, s-au „aruncat” replici de genul „Cu asta am plecat, ca e un circ total! (Nechita) “Afara, afara!” (Carmen Banica), “Aberatiile lui Nechita! Hai, aplaudati! Haaaaai! Gataaaaaaa! Aplaudaaaaam! Circul Nechita, bravo! Circul! Bravo, bravo! Circul Braila! Nechita PNL! Bravo!” (Draghincescu, ce a si aplaudat, in picioare), “Cat de proasta poate sa fie?!” (Iordache), “Hai, ma, taci din gura, ca te-a dat afara, esti absent!” (Draghinescu), “A-fa-ra! A-fa-ra! Esti absent! A-fa-ra!” (Draghincescu, ce batea din palme, in timp ce scanda), “Ce-i asta, ma?Iti bati joc de un judet intreg, cu toate minciunile si aberatiile tale?” (Draghinescu).

Scenele prezentate mai jos au fost cele mai penibile din toata sedinta CJ Braila de astazi. Si ce este si mai trist este ca unii dintre consilierii judeteni se amuzau copios de aceste scene care nu fac cinste nici celor care s-au manifestat asa cum au facut-o, nici celor care radeau de ceea ce vedeau.

Ceea ce vedeti mai jos este modul in care se manifesta oameni care iau decizii in numele nostru, al brailenilor: