SIRBU: NOI, PNL, AM PROPUS TRANSFORMAREA ADMINISTRATIEI PIETELOR SI TARGURILOR BRAILA DIN SOCIETATE COMERCIALA, CUM ESTE ACUM, IN DIRECTIE A PRIMARIEI

SC Administratia Pietelor si Targurilor  (APT) Braila plateste redevente prea mici Municipalitatii pentru spatiile pe care le foloseste, avand in vedere sumele pe care le incaseaza de la comercianti – este opinia consilierului municipal Constantin Sirbu (PNL).

Liberalul a ridicat aceasta problema la cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal Braila, cand acestea a vorbit despre faptul ca redeventa platita de APT catre Primarie pentru intreaga Piata Microhala este aproximativ egala cu suma incasata de aceeasi APT pentru inchirierea unei singure tarabe, intr-o luna: ”De exemplu, la Piata Microhala, la 450-500 de lei, cat plateste un tarabagiu, Primaria sa incaseze tot 450 de lei, o taxa (redeventa – n.r.) lunara… Ce vreau sa subliniez este ca sunt taxele (redeventele – n.r.) foarte mici. Nu se poate ca pentru Piata Concordiei, APT sa plateasca 900 lei, pentru Microhala, 450 lei, iar pentru Hala Centrala, 1700 lei, redeventa lunara.

Nu stiu daca stiti care este nivelul chiriilor acolo. O sa vedeti ca lunar, un tarabagiu plateste 500 de lei. Tarabe sunt o gramada…  Restul de bani nu ii vedem in imbunatatirea calitatii actului comercial – nici a spatiilor, nici a investitiilor, ci efectiv probabil ca se duc intr-o gaura neagra.

Lucrul este simplu, noi am propus transformarea acestei societati comerciale in directie a Primariei”.