TABARAC: ANUL ACESTA CLM BRAILA ALOCA 12 MILIARDE LEI VECHI PENTRU HANDBAL – SI ATAT; NICIUN ALT SPORT NU ARE ALOCAT MACAR UN LEU CA SPRIJIN FINANCIAR

In afara de handbal, niciun alt sport nu primeste un leu de la bugetul local in acest an, ceea ce nu e corect – este opinia liberalilor braileni, care au cerut in sedinta  Consiliului Local Municipal, la discutia pe buget, sa se aloce bani si pentru alte ramuri sportive.

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) a facut un amendment in acest sens, indicand si de unde ar putea fi luati banii respectivi: ”V-as ruga sa tineti cont de faptul ca si sportul brailean – in afara de handbal, sportul brailean, in general, are nevoie de sustinere si de ajutor. Toate celelalte ramuri sportive, in afara de handbal, in anii trecuti, cu toate ca nu au avut o sustinere din partea Primariei si implicit a CLM, pentru ca nu a fost votata o suma pentru ajutarea lor financiara, totusi, aceste cluburi au avut performante.

Consider ca o suma de 332.000 lei este mult mai utila si mult mai bine investita pentru sustinerea sportului brailean, decat pentru achizitionarea unui ecran exterior, asa cum dvs l-ati cuprins in bugetul de investitii pentru anul 2020.

Am un amendament, si anume mutarea sumei de la achizitionarea unui ecran exterior in valoare de 332.000 lei – nu stiu la ce ne-ar trebui un astfel de ecran -, catre capitolul bugetar pentru sustinerea sportului brailean, ca si alte ramuri sportive sa aiba un ajutor din partea Primariei si a Consiliului Local.

Alocam 12 miliarde lei vechi pentru handbal -si atat; niciun alt sport, nicio alta ramura sportiva nu are alocat nici macar un leu ca sprijin. Va rog frumos sa tineti cont de nevoile sportului brailean”.

Amendamentul liberalului a fost respins de majoritatea din CLM, iar primarul Marian Dragomir (PSD) nu a considerat ca este necesar sa dea cu o explicatie cu privire la motivele care au determinat Municipalitatea sa considere ca este potrivit sa aloce bani doar pentru handbal.