TABARAC: PIATA MARE – SI MAI ALES PIATA HALELOR – A DEVENIT DIN CE IN CE MAI GOALA, IN MARE PARTE DIN CAUZA CONDITIILOR INSALUBRE. ACOLO COLCAIE GANDACII SI SOBOLANII!

SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT) Braila incaseaza taxe prea mari de la comercianti, avand in vedere conditiile pe care le ofera acestora, pentru a-si desfasura activitatea comerciala – este declaratia consilierului municipal Adrian Tabarac (PNL).

In cea mai recenta sedinta CLM Braila, Tabarac a acuzat faptul ca in Piata Mare – si mai ales in Piata Halelor – “colcaie gandacii si sobolanii”, motiv pentru care tot mai multi comercianti renunta sa mai inchirieze tarabe sau vitrine acolo. Liberalul i-a cerut primarului Marian Dragomir (PSD) sa verifice informatia, daca nu crede: ”Tot ati invocat ca s-au facut modernizari la Piata Concordiei si s-a impus un standard. Cred ca cel mai jos standard si cea mai mare piata din care incaseaza APT-ul bani este Piata Mare si mai ales Piata Halelor, care a devenit din ce in ce mai goala, in mare parte din cauza celor mai proaste conditii, chiar insalubre.

Poate nu stiati domnule primar, dar va spun cat se poate de deschis si de sincer: colcaie gandacii acolo, colcaie si sobolanii; sunt jderi aia acolo, nu mai sunt soareci! Si va pot confirma aceste lucruri si colegi ai dumneavoastra din partid, daca nu ma credeti pe mine. Situatia din acea piata nu atrage niciun comerciant, chiar daca ei incearca sa-si ingrijeasca tarabele sau vitrinele, locul in care isi desfasoara activitatea.

Inclusiv aceasta reorganizare a Halei Centrale este pentru a incerca sa dea o impresie ca Hala inca are comercianti, dar de fapt sunt doar vitrine goale. Oamenii pleaca, pentru ca platesc chirii foarte foarte mari, raportat la conditiile pe care le au acestia. Si v-as ruga sa intrebati si conducerea APT, si comerciantii daca sunt multumiti de conditiile pe care le au, raportat la chiria pe care acestia o platesc”.