V. BOTEA: DORIM CA PANA LA FINALUL ACESTUI AN SCOLAR SA NU MAI AVEM IN JUDETUL BRAILA SCOLI CU GRUPURI SANITARE FARA UTILITATI

Dorim ca pana la finalul acestui an scolar sa nu mai avem in judetul Braila unitati de invatamant cu grupuri sanitare exterioare fara utilitati – este ceea ce spune inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea.

Potrivit acestuia, la ora actuala mai exista in judet 6 scoli din mediul rural care au grupuri sanitare (exterioare) fara utilitati, insa pentru acestea exista deja proiecte care vizeaza amenajarea unor toalete decente, civilizate.

Botea a prezentat situatia scolilor cu grupuri sanitare exterioare din judetul Braila (informatii valabile la data de 3 februarie 2020): “Vreau sa va prezint lista tuturor unitatilor de invatamant care detin grupuri sanitare exterioare cu utilitati – ma refer la Scoala <<Nikos Kazantzakis>> din municipiu, Scoala <<Nedelcu Chercea>>, Scolile Gimnaziale din Chiscani, Visani, Frecatei, Scoala Primara Faurei sat, Scoala Primara Horia, Scoala Gimnaziala Baldovinesti, Sutesti si Ibrianu. Toate aceste scoli au apa curenta si fosa septica, adica sunt cat de cat pe un anumit standard.

Cele sase unitati scolare care detin grupuri sanitare exterioare fara utilitati sunt: Scoala Gimnaziala Ciocile – corp 2 (stadiu de proiectare), Scoala Primara Chichinetu, Scoala Gimnaziala Drogu (in stadiu de proiectare), Scoala Gimnaziala Victoria, Scoala Primara Coltea si Gradinita cu program normal Coltea.

Dorim ca pana la finalul acestui an scolar sa inchidem subiectul legat de grupuri sanitare exterioare fara utilitati – mai exact, aceste scoli vor avea grup sanitar cu utilitati de nivel normal, iar primarii de acolo ne dau tot sprijinul in realizarea acestor obiective”.