V. BOTEA: MA ASTEPT CA IN URMATOAREA LUNA SA CREASCA SEMNIFICATIV NUMARUL CAZURILOR DE GRIPA IN RANDUL ELEVILOR. INCA NU AM ATINS “VARFUL DE SARCINA”, DIN ACEST PUNCT DE VEDERE

Inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea, declara ca pana la aceasta data nu exista o situatie care sa provoace ingrijorare, in ceea ce priveste numarul cazurilor de gripa inregistrate in randul elevilor.

El a precizat ca Inspectoratul Scolar continua sa transmita zilnic la Ministerul Educatiei situatia cu privire la numarul de viroze, precum si a cazurilor de gripa inregistrate in unitatile de invatamant brailene: “Au fost cateva scoli care au solicitat sa se suspendate cursurile pe o perioada de doua zile si numarul cazurilor de imbolnviri este in crestere, insa deocamdata nu este o crestere ingrijoratoare”.

Botea a mai afirmat ca a vizitat cateva scoli din municipiu si din judet – fara sa anunte conducerile acelor unitati de invatamant – si a constatat ca se respecta masurile stabilite in colaborare cu Directia de Sanatate Publica: se face dezinfectarea spatiilor respective, exista spirt in salile de clasa, iar la grupurile sanitare exista sapun si prosoape.

Seful ISJ se asteapta, totusi, ca in urmatoarea luna sa se inregistreze o crestere semnificativa a cazurilor de gripa si in scolile din Braila: “Da, ma astept, pentru ca in opinia mea si din discutiile pe care le-am avut cu conducerea Directiei de Sanatate Publica, nu este <<varful de sarcina>>, ca sa spun asa, in momentul de fata. Vom lua toate masurile necesare si oricand este cazul, daca situatia o cere, vom inchide scolile.

In fiecare dimineata se face o dezinfectare a claselor”.

Viorel Botea a mai declarat ca deocamdata, cea mai mare parte dintre cazurile de imbolnaviri inregistrate in randul elevilor braileni sunt viroze si doar cica 8 cazuri sunt gripe confirmate, iar “in general, la nivelul judetului, este gripa tip B, deci gripa <<normala>>”.