V. BOTEA: ESTE EXCLUSA ÎNGHEȚAREA ANULUI ȘCOLAR. EXISTĂ POSIBILITATEA SĂ DĂM ONLINE EXAMENELE DE EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI DE BACALAUREAT

„Și acum, ca și în urmă cu câteva săptămâni, spun același lucru: nu se pune problema îngheţării anului şcolar 2019-2020, din cauza declarării stării de urgenţă” – este declarația inspectorului școlar general al Brăilei, Viorel Botea.

Având în vedere faptul că unii medici afirmă că este foarte probabil să fie nevoie să fie menținute restricții severe mai mult de 30 zile – cât s-a anunțat ca perioadă inițială a stării de urgență -, până la îndepărtarea oricărui pericol în ceea ce privește coronavirusul, l-am întrebat pe inspectorul școlar general dacă nu s-ar putea ajunge, totuși, la varianta înghețării anului școlar.

Acesta a afirmat din nou că este exclus așa ceva: „Și ieri am discutat în videoconferință cu doamna ministru și s-a precizat din nou: este exclus în totalitate să ajungem la înghețarea anului școlar sau repetarea anului.  Noi am discutat și avem posibilitatea să dăm online examenele de Evaluare națională și de Bacalaureat.

Vom vedea cum va evolua situația, iar în cazul în care se prelungește suspendarea cursurilor pentru mai mult decât perioada aceasta de 30 de zile anunțată inițial, vom continua activitatea de educație online cu extrem de multă rigurozitate, vom stabili un program strict, nu va mai fi ceva stabilit între profesori și elevi și mai apoi vom da examene online, așa cum se dau la diverse facultăți”.