BOBOC: FAC APEL LA CONDUCERILE SPITALELOR BRĂILENE SĂ ASIGURE PERSONALULUI TOT CE ESTE NEVOIE, ASTFEL ÎNCÂT OAMENII SĂ FIE ÎN SIGURANȚĂ. ROG PERSONALUL MEDICAL SĂ COMUNICE IMEDIAT DACĂ NU SUNT MATERIALE SUFICIENTE

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, nu are încredere în asigurările date în ultima perioadă de conducerea Spitalului Județean și de cea a Consiliului Județean, cu privire la faptul că unitatea medicală amintită are tot ce este necesar pentru a face fața în cazul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Boboc nu crede nici în fotografiile cu cutiile de medicamente și materiale din depozitul Spitalului Județean, care au fost date publicității tocmai pentru a dovedi că există în stoc tot ce este necesar.

Prefectul a afirmat astăzi că a primit foarte multe semnale de la persoane care cunosc situația din spital și care i-au transmis că lucrurile nu stau deloc așa cum sunt prezentate public, ci sunt foarte multe lipsuri, iar personalul medical nu se simte cu adevărat protejat de o posibila infectare.

În acest context, pentru că nu se bazează pe ceea ce spune președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, prefectul a cerut ca de acum înainte să i se prezinte raportări cu privire la situația reală a stocurilor existente, „nu cu ce s-a comandat, nu cu ce se așteaptă să se primească la un moment dat”.

Cătălin Boboc a afirmat astăzi că este conștient că Spitalul Județean este în subordinea CJ, nu în subordinea sa, însă consideră că în condițiile stării de urgență, este de datoria sa să se asigure că în unitatea medicală amintită se asigură toate condițiile pentru tratarea cazurilor de coronavirus și personalul nu riscă sa se infecteze, așa cum s-a întâmplat în alte părți: „Vreau să fac un apel public la conducerile spitalelor brăilene, să asigure personalului tot ce este nevoie, astfel încât oamenii să se simtă și să fie în siguranță. De asemenea, îi rog pe cei care sunt chemați la datorie, sunt în prima linie, să comunice imediat dacă cumva apar probleme, dacă nu au materiale suficiente, pentru a putea interveni.

Mai mult decât atât, vom avea grijă să verificăm aceste stocuri reale și să aceste raportări, astfel încât să ne asigurăm că situația din teren să fie cea comunicată. Cu alte cuvinte, în această perioadă mai puțin mă interesează declarațiile și hârtiile; mă interesează situația reală, astfel încât să putem proteja oamenii la care apelăm și de care vom avea, probabil, foarte mare nevoie în perioada următoare”.