CHIRIAC, DESPRE PLECAREA MANAGERULUI SPITALULUI JUDEȚEAN ÎN SERBIA, ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS: MI S-A PĂRUT NORMAL ȘI CORECT SĂ MEARGĂ LA UN CONGRES DE PERFECȚIONARE PE INFECȚII NOSOCOMIALE. SE ÎNTOARCE; MÂINE VINE LA SERVICIU

Atunci când managerul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu, a plecat  din țară, nu se știa că acel congres din Serbia la care se ducea va fi anulat din cauza coronavirusului – este ceea ce spune președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac. El a negat astăzi zvonurile că Râșnoveanu ar fi plecat în Serbia, deși se anunțase deja anularea congresului din cauza epidemiei de coronavirus.

„În ziua de 11 martie, cand a  fost toată tevatura, eu m-am uitat și am verificat pe site, era Congresul, se desfășura normal. După câteva ore, când s-a postat, s-a și închis, dar înainte de a fi închis, în discuția telefonică pe care am avut-o cu dânsa, i-am cerut să se întoarcă în țară de urgență, pentru că situația a escaladat. Știa și dânsa și mi-a spus că e la agenție, să își ia bilet și astăzi se întoarce, mâine e la serviciu”, a explicat azi președintele CJ, după ce ieri, atât prefectul județului, Cătălin Boboc, cât și președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, au criticat plecarea managerului Spitalului Județean în plină epidemie de coronavirus.

Acesta a fost întrebat de ziariști de ce și-a dat acordul pentru plecarea managerului Spitalului Județean la un curs de specializare acum, în plină epidemie de coronavirus, cand este nevoie de o mobilizare maximă a tuturor medicilor in unitatea amintită. Șeful CJ a spus că „programarea a fost făcută mai devrenme și mi s-a părut normal și corect ca unui personal care merge la un congres de perfecționare pe infecții nosocomiale, ținând cont și de această pandemie, poate aflăm și informații noi și am zis că poate e bine să se ducă”.

Chiriac a mai afirmat că toate cheltuielile acestei deplasări în Serbia le suportă Delia Râșnoveanu.