CHIRIAC: NU O ȚIN PE RÂȘNOVEANU DE MILĂ ÎN FUNCȚIA DE MANAGER AL SPITALULUI JUDEȚEAN. ESTE UN FOARTE BUN PROFESIONIST. ȘTIE FOARTE BINE ALOCAREA ANUMITOR PATURI PE SECȚII

„Doamna Alina Neacșu poate fi un bun manager al unui spital județean, fără niciun fel de probleme; și mai sunt alți medici, dar care nu-și asumă” – este ceea ce a afirmat astăzi președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

În ultimii 3 ani, managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu (PSD), a fost criticată în nenumărate rânduri, a fost acuzată de unii consilieri județeni că minte în legătură cu diferite aspecte privind activitatea spitalului, i s-a cerut demisia în mai multe rânduri, iar mai nou, cea mai recentă „ispravă” a acesteia este că a plecat la un congres in Serbia în urmă cu câteva zile, în plină epidemie de coronavirus, cand în spital sunt luate măsuri fără precedent, dupa cum declara astăzi directorul medical, Alina Neacșu.

În acest context, Chiriac a fost întrebat dacă în opinia sa, dr. Neacșu nu ar fi un bun manager al Spitalului Județean (ca să se înțeleagă bine: în locul Deliei Râșnoveanu), iar răspunsul  fost cel de mai sus.

Cât privește faptul că „unii medici nu sunt dispusi sa-și asume funcția de manager”, președintele CJ a fost întrebat dacă i-a propus Alinei Neacșu aceasta funcție si ea a refuzat-o.

„Dar de ce mă trageți de limbă?” a dat-o cotită șeful CJ.

Acesta a mai spus că „trebuie să fie duse la bun sfârșit proiectele aflate acum în derulare”, că s-a făcut o analiză serioasă asupra managementului spitalului și că „de un an și jumătate spitalul merge din ce în ce mai bine”. Pe scurt, Chiriac consideră că este bine ca Delia Râșnoveanu să fie lăsată să-și termine mandatul – ceea ce se va întâmpla în luna septembrie a acestui an.

Șeful județului a admis ca Râșnoveanu, ca persoană, nu este esențială în continuarea proiectelor aflate în derulare, însă a explicat că nu-i place să schimbe oamenii în timpul mandatului.

Cât privește faptul că nu este în regulă sa ții în funcție, de milă, un manager, până i se termină mandatul, președintele CJ Brăila a spus că nu o ține de milă.

Întrebat dacă o ține în funcție de competentă, Chiriac a răspuns: „Nu, nu, v-am zis că nu o țin de milă. Orice om are lucrurile lui bune și rele”.

L-am rugat pe șeful județului să ne spună două dintre „lucrurile bune” ale managerului Râșnoveanu, iar acesta a spus că ea „este un foarte bun profesionist. Ea știe foarte bine în ceea ce privește reașezarea secțiilor, planul de modernizare a spitalului, alocarea anumitor paturi pe anumite secții”.