CHIRIAC: SUB NICIO FORMĂ NU VOI ACCEPTA CA PRINTR-O HÂRTIE SĂ TRANSFORM SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRĂILA ÎN CENTRUL DE TRATAMENT PENTRU PACIENȚII INFECTAȚI CU CORONAVIRUS

Asemeni primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și europarlamentarului Mihai Tudose (PSD), și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) este indignat de propunerea Direcției de Sănătate Publică Galați ca pacienții din județul amintit suspecți/confirmați cu coronavirus care prezinta patologie și necesită asistența medicală de specialitate, să fie dirijați către unitățile medicale din Brăila.

Chiriac după asigurări că în calitatea pe care o are, nu va fi niciodată de acord cu o astfel de propunere și spune că „adresa celor de la DSP Galați este egală cu zero fără o discuție cu mine, în prealabil”.

Șeful CJ Brăila a comentat pe o rețea de socializare: „Vă scriu cu sinceritatea cu care v-am scris de fiecare dată. Suntem la răscruce, suntem într-o situație destul de gravă, iar asta ar trebui să ne facă sa fim și mai responsabili. Eu, ca președinte al Consiliului Județean Brăila, sunt factor de decizie și pot spune că este de datoria mea să am grijă de voi, cetățeni ai județului Brăila. Sub nicio formă nu voi accepta ca printr-o hârtie să transform Spitalul Județean de Urgență Brăila în centrul de tratament pentru pacienții infectați cu Covid-19. Nu voi accepta niciodată ca cei care încă au chef de jocuri politice să-și amintească de județul nostru numai atunci când e mai rău. Sunt de acord să ne sprijinim, să ne ajutăm, să ne unim forțele pentru bunăstarea cetățenilor județelor Brăila și Galați, dar nu sunt de acord să fiu pus în fața faptului împlinit. Pentru că voi, prefecții celor două județe, nu sunteți capabili să comunicați, trebuie să plătească un județ întreg? Sub nicio formă!

Ați învățat de la centru ca în miez de noapte să strecurați câte o hârtie menită să creeze panică și indignare printre cetățenii județului Brăila? Haideți să ne unim forțele într-un mod constructiv, nu distructiv. Haideți să discutăm și să găsim soluții pentru oameni. Voi chiar ați uitat că vorbim de viețile oamenilor? Voi chiar nu sunteți conștienți că în momentul ăsta nu mai e vorba despre politică ci despre viața noastră?

Nu, stimabililor! Așa NU! Întâi discutăm, comunicăm, găsim soluții și apoi ne trimitem adrese! Cum e posibil ca o adresă de genul ăsta să apară în spațiul public? Cum e posibil să fiți atât de inumani și să decideți înainte de a discuta față în față? Ce soluție e asta? Pentru cine e mai bună soluția asta?

Dragi cetățeni ai județului Brăila, vă rog să faceți de așa natură, încât să nu vă panicați. Adresa celor de la DSP Galați este egală cu zero fără o discuție cu mine în prealabil. Însă vă asigur că voi face tot ceea ce îmi stă în putință încât să nu aibă nimeni de suferit, iar dacă Doamne ferește mai apar cazuri în județul Brăila, pacienții să fie tratați cu maxim profesionalism”.