CHIRU, DESPRE ALOCAREA A 6 MILIOANE LEI PENTRU CONSTRUCȚIA UNEI CLĂDIRI LA IANCA: E PĂCAT SĂ ARUNCI BANII ÎN VÂNT! COMUNITATEA ARE ALTE NEVOI STRINGENTE, PRECUM DOTAREA SPITALULUI JUDEȚEAN

Președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, consideră că este complet nepotrivit să se discute acum în CJ despre alocarea a 6.220.249 lei (cu TVA) pentru construcția unui sediu al Serviciului de lucrări întreținere drumuri județene la Ianca, în condițiile în care suntem în plină pandemie de coronavirus, iar Spitalul Județean duce lipsă de dotări.

Chiru face referire la faptul că astăzi, în ședința Consiliului Județean Brăila s-a aprobat proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economică faza Studiu de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția „Înființare sediu Serviciu lucrări întreținere – localitatea Ianca”.

Liderul țănănist a comentat pe o rețea de socializare: „Am văzut că dl preș al CJ Brăila a supus astăzi la vot alocarea unei sume de aproape 1,25 milioane euro pt construirea unui sediu (!!!) pentru un amărât de <<serviciu întreținere drumuri>>, la țară, nici nu contează unde (localitatea este doar cu numele… oraș).
În afara faptului că subiectul este adus în discuție într-un moment delicat, iar banii sunt cheltuiți total nepotrivit, dat fiind dezastrul cu care se confruntă țara, iar nevoile uriașe sunt în zona medicală/sanitară cu lipsuri de urgență maximă, instituția județeană, din inițiativa președintelui, face o mișcare neinspirată.
Acest Consiliu, în urmă cu mai mulți ani, pe vremea când actualul președinte era șeful cabinetului parlamentar al deputatului Tudose, atunci… mai mult decât un apropiat al directorului fostei SC <<Drumuri și poduri>> SA, a decis să o privatizeze! Au dat-o pe nimic, mai precis pe <<doi lei>>.
Privatizarea a fost una cu cântec, cu caiet de sarcini întocmit de societatea în cauză (mai exact, asociația <<salariaților>>, controlată de lideri din partid + șeful <<Drumurilor>>, prin interpuși) s-au preconstituit astfel documente care au făcut facilă adjudecarea ulterioară a pachetului de acțiuni, în aceeași manieră procedându-se la preselecția evaluatorului și întocmirea raportului de evaluare, etc. Mai exact… ei au centrat și tot ei au dat cu capul!
Adică vânzarea SC <<Drumuri și poduri>> Brăila a fost, pe românește spus, o golănie, în condițiile în care drumurile din Brăila erau un dezastru (nici acum nu sunt mai bune) și atunci era nevoie ca aerul de serviciile sale.
Județul a fost prejudiciat clar, legea încălcată flagrant și orice încercare de a schimba ceva a fost în zadar. Personal… am făcut demersuri împotriva privatizării în toate sensurile, inclusiv ieșiri publice, intervenții repetate în plenul CJ și mi-am pus în cap (dacă mai era cazul/nevoie) toată spuma PDSR-istă sau mai nou, PSD-istă, adică tot FSN-ul local!
<<Băieții>>, cu sprijinul multor capi ai instituțiilor statului, și-au văzut de treabă și prejudiciul adus județului a rămas bineînțeles nerecunoscut și nerecuperat. În schimb… lipsa unei societăți de drumuri și poduri a fost simțită imediat, dar răul era deja făcut, SC <<Drumuri și poduri>> SA Brăila cu patrimoniul, logistica (inclusiv puncte de lucru corect arondate pe toată întinderea județului), a fost făcută praf, bănuții s-au scurs în buzunarul unora pe care actualul președinte al CJ îi și cunoaște, dar pe care, în stilul personal, îi va nega, oricum, ca părtași la matrapazlâcuri… din motive lesne de înțeles: Ceata lu’ Pițigoi!
Prin urmare, domnul președinte al Consiliului Județean, astăzi, ca inițiator al acestei hotărâri supuse votului unui plen virtual, nu a făcut altceva decât să arunce niște sume enorme în vânt, locul ocupat în piața de profil de <<Drumuri și poduri>> fiind luat de societăți care au deja un avans considerabil (cam 15 ani, adică enorm), o tehnică de ultima oră, iar handicapul refacerii unei noi activități în domeniu (sub oblăduirea CJ) nu se justifică decât doar dacă schema de la partid nu e completă și trebuie <<să mai mănânce și noi ceva>>!
Știu că la lunga listă de înjurături se vor adăuga și azi foarte multe… de la cei care primesc salariu pentru această „activitate” (ca și în cazul <<vulturului>> fără pene , colegu’ dlui preș), dar e păcat să arunci banii în vânt în vremurile de restriște pe care le trăim! Consider că a fost total nepotrivită inițiativa (cu toată logica /hârtiile din spatele ei) și sper să nu se finalizeze, chiar dacă a trecut prin <<proceduri>>. Ar fi un mare câștig pentru toată comunitatea încercată de multe alte nevoi stringente, una dintre problemele devenite cronice fiind dotarea din Spitalul Județean”.