DR. IONIȚĂ: ESTE NECESAR CA AUTORITĂȚILE LOCALE SĂ IDENTIFICE SPAȚII ȘI RESURSE FINANCIARE PENTRU A OFERI CAZARE PERSONALULUI MEDICAL CARE ÎNGRIJEȘTE BOLNAVII DE CORONAVIRUS

Deputatul Antoneta Ioniță (PNL) solicită autorităților brăilene să asigure spații de cazare pentru personalul medical care se va ocupa de bolnavii de coronavirus ce vor fi internați în perioada următoare la Spitalul Județean, „pe toată perioada în care va exista un risc crescut de extindere a epidemiei”. Dr. Ioniță afirmă că pentru personalul medical, tratarea bolnavilor de coronavirus va însemna izolarea lor de familie – „o decizie personală importantă și responsabilă”.

Într-o scrisoare deschisă adresată prefectului județului Brăila, Cătălin Boboc, președintelui Consiliului Județean Brăila, Iulian Francisk Chiriac și primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, dr. Ioniță arată: „Stimați domni, în calitatea pe care o aveți, de coordonatori și membri ai Comitetului Județean pentru Combaterea Coronavirusului și Intervenție Rapidă, fac apel la dumneavoastră să identificați în cel mai scurt timp rezolvarea unei probleme stringente.

Este evident pentru toată lumea că medicii, asistentele medicale și tot personalul care lucrează în sistemul sanitar se află în prima linie a bătăliei împotriva epidemiei de coronavirus. De ei, de deciziile lor, depinde soarta celor care pot deveni pacienți, în urma infectării cu COVID – 19. Ca medic, îmi pot imagina că pentru mulți dintre ei, apariția primului caz de îmbolnăvire, internat în spitalele din Brăila, va însemna izolarea lor de familie, o decizie personală importantă și responsabilă.  De aceea, pentru a reduce pericolul la care cadrele medicale și familiile lor sunt expuse, este nevoie să li se asigure cazare, în afara propriilor locuințe, pe toată perioada în care va exista un risc crescut de extindere a epidemiei. La fel cum statul asigură spații pentru carantină, este necesar ca autoritățile să identifice spații și resurse financiare pentru a oferi cazare celor care îngrijesc bolnavii.

Trebuie să înțelegem cu toții că în această perioadă, personalul sanitar reprezintă una dintre resursele esențiale, în lupta împotriva coronavirus și vă rog să identificați cât mai rapid o soluție civilizată și onorabilă pentru cazarea acestora în afara propriei locuințe, pe măsura efortului și dedicării lor”.