DRAGOMIR, ÎNTREBAT DE CE MUNICIPALITATEA FINANȚEAZĂ DOAR HANDBALUL: LA HC DUNĂREA COPIII INTRĂ GRATUIT; LA ECHIPELE PRIVATE EXISTĂ PLATĂ, EXISTĂ SUBIECTE COMPLICATE

Municipalitatea brăileană nu a alocat bani în acest an decât pentru handbal, iar restul sporturilor locale nu beneficiază de niciun leu – este unul dintre reproșurile care i-au fost aduse primarului Marian Dragomir (PSD) de către consilierii liberali. Aceștia sunt de părere că nu este corect sa fie susținută din banul public o singură ramură sportivă, în condițiile în care mai sunt și alte sporturi in municipiu care merită să fie ajutate.

L-am intrebat pe primarul Dragomir de ce a preferat să aloce bani în bugetul pe anul în curs doar clubului HC Dunarea, iar acesta a răspuns: “Noi am dat în anii trecuți bani și la alte ramuri sportive. Avem în bugetul pe anul acesta 12 miliarde lei vechi pentru handbal – HC Dunărea este clubul la care Primăria și Consiliul Județean sunt acționari și conduc destinele acestui sport.

La handbal, fiind o implicare a autoritații administrative, toți copiii de la grupele de pregătire intră gratuit; la celelalte echipe private există plată, există subiecte complicate. În plus, având în vedere că la ultima finanțare a unui club privat, dânșii nu au putut să depună documentele la timp, au fost probleme foarte mari și pentru a evita chestiuni penale, au venit și au restituit banii, am considerat că este necesar sa oprim acea finanțare”.

Cat privește faptul că în municipiu mai sunt și alte sporturi sau cluburi, în afara celui despre care vorbește, edilul șef a spus ca “sunt situații similare în mai multe domenii”.

Pe de altă parte, Dragomir a precizat ca Municipalitatea “este partener și susține activitățile de maraton și cros desfașurate de anumite ONG-uri care nu cer bani pentru acest lucru, dar solicită angrenarea Primăriei pentru asigurarea traseelor, asigurarea unor condiții de deplasare a sportivilor, etc, dar și competiții de șah, olimpiadele școlare”.