IORDACHE: DOMNULE PRESEDINTE CHIRIAC, CINE VA MINTE IN HALUL ASTA, DE SEMNATI TOATE PROSTIILE ASTEA? IMI EXPLICATI SI MIE DE CE ATI DAT ACESTI BANI?

Unul dintre subiectele care a incins spiritele la cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean Braila a fost legat de o serie de achizitii facute de institutia amintita, care i se par suspecte consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND). Acesta i-a cerut lamuriri presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), spiritele s-au incins si in final s-a lasat cu tipete si acuzatii, iar seful judetului a inchis sedinta, declarand ca va raspunde intrebarilor PND-istului in cadrul unei conferinte de presa. Iordache a cerut sa i se dea raspunsul in sedinta, nu intr-o conferinta de presa, liberalul Ovidiu Nechita l-a acuzat pe Chiriac ca iar inchide sedinta inainte ca alesii sa poata sa ridice diverse probleme la punctul diverse si astfel s-a incheiat “glorios” o noua alta sedinta pe care insusi presedintele CJ a asemanat-o cu Circul “Globus”.

Consilierul PND a inceput prin a lauda faptul ca CJ a postat pe site-ul institutiei contractele de achizitii publice, pentru mai multa transparenta, insa a afirmat ca a descoperit unele investitii care i se par nejustificate si altele, care i se par exagerate, din punct de vedere al sumelor cheltuite: “Ati cumparat la un moment dat un abonament de televiziune prin satelit pentru Centrul Militar Judetean. De ce? Sa se uite baietii la <<Insula Iubirii>>…

Ati cumparat, de exemplu, in luna iulie, Servicii realizare material de promovare si informare pentru proiectul Silistraru – Unirea – Gropeni, coridorul TEN-T Braila, de 360 milioane lei vechi! Ce ati facut, ati dat la fiecare satean?

Ati cumparat servicii lunare de asistenta si suport pentru produsul Portalul Judetului Braila in valoare de 1.500 lei pe luna, fara TVA. Mi se pare mult, sa stiti!

Urmatorul. Asta e tare! Furnizarea de consumabile si echipamente necesare dezvoltarii activitatilor proiectului Strategia de Dezvoltare a Judetului Braila 2021 – 2027, de 750 milioane lei vechi, fara TVA.

Ce ati mai cumparat? Furnizarea de echipamente multifunctionale A3, tehnologie laser color, de 3 miliarde lei vechi fara TVA. Dar nu exista un singur copiator pentru public, nici la Consiliul Judetean, nici la Primaria Braila! Insa noi am luat de 3 miliarde lei vechi, unul! Si am dat si la Centrul Militar Judetean. Ce sa copieze aia?! Armata n-au, oameni n-au! Au televizor… Mai au si copiator…

Ati reusit pana la urma imposibilul: ati gasit spalatorii mai scumpe decat toate din Braila. Va spalati masinile incepand cu 29 lei, pana la 32,77 de lei, fara TVA, in conditiile in care stiti bine ca preturile sunt mai mici.

Si ultima, contract de consultanta si asistenta juridica lunar, de 11.000 lei, fara TVA.

Chiar nu avem putina jena asa de banii astia?! Chiar ne batem joc asa de toate?! Chiar ne luam copiator de 3 miliarde lei vechi? Stiti cate copiatoare se pot cumpara de 3 miliarde lei vechi, fara TVA? Vreo 40 de bucati, daca le iei asa, de la EMAG, ca si cum ai lua unul, nu daca ai cumpara 40 de bucati la vreo firma!

Se poate asa ceva, domnule presedinte?! Cine va minte in halul asta de semnati toate prostiile astea si va bagati in toate rahaturile astea, absolut aiurea?! Ca sunt convins ca habar nu aveati ca spalati cu 32 lei plus TVA o masina, cand stim bine si eu, si dumneavoastra – ca avem masini si le spalam -, ca nu costa atat nicaieri! Nici la alea ecologice!

De ce acceptati chestiile astea? De ce tineti langa dumneavoastra oameni care va baga pur si simplu la fund? Eu inteleg ca veti pierde alegerile, dar de ce vreti sa le pierdeti urat? Imi explicati si mie de ce ati dat acesti bani?”.

Chiriac a inceput sa explice, insa Iordache a intervenit din nou, cerand niste explicatii suplimentare, presedintele CJ l-a intrerupt si a declarat sedinta inchisa, PND-istul a protestat vehement, reprosandu-i acestuia: “Cat tupeu poti sa ai?!”.

La randul sau, Ovidiu Nechita (PNL) a acuzat ca nu este corect sa se inchida sedinta, pana nu vorbesc consilierii si la punctul “Diverse” si in aceasta atmosfera agitata consilierii judeteni s-au ridicat si au parasit sala.