PĂUN: DACĂ EȘTI PUS ÎN SITUAȚIA SĂ VII DINTR-O ZONĂ CU RISC DE CORONAVIRUS, NU TE DUCI ACASĂ, SĂ-ȚI ÎMBOLNĂVEȘTI PĂRINȚII; LASĂ-I ÎN PACE!

„Dacă ești pus în situația să vii dintr-o zonă cu risc de coronavirus, nu te duci acasă, să-ți îmbolnăvești părinții!” – este opinia președintelui PPU Brăila, Dan Păun.

Acesta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că este relativ simplu să te protejezi de riscul îmbolnăvirii cu coronavirus, fiindcă „este de bun simț să te speli pe mâini de câte ori intri în casă, de câte ori vii de undeva, precum și să-ți păstrezi o igienă elementară”, așa cum „e de bun simț ca dacă vii dintr-o zonă riscantă sau ai simptome, să nu-i îmbolnăvești pe ceilalți”.

Păun consideră că ar fi de dorit ca românii aflați în zone în care au apărut astfel de îmbolnăviri să nu vină în țară, unde riscă să-și îmbolnăvească în primul rând propriile familii: „Cine vine din Italia? Eu aș face o listă în primul rând cu cine nu vine în țară. Nu vin cei care au locuri de muncă, nu vin cei stabiliți acolo; oamenii ăștia nu vin, ca au treabă acolo.

Pe de alta parte, au tot criticat sistemul de sănătate din România. Este evident că ești mai bine tratat în Italia, Spania, Germania sau unde ești tu acolo, decât în România.

Cine vine nu are alte legături acolo, sunt emigranții economici, care au locuri dintr-astea sezoniere, locuri de munca pentru o luna, doua, trei și rămân fără ele și atunci îi înțelegi, săracii, sunt disperați – și mi se pare anormal că Guvernul nu a luat măsuri să instituie o celulă de criză, ca să-i ajute pe oamenii ăștia.

Este evident că sunt oameni supărați; și eu aș fi supărat, să fiu surprins într-un autobuz, sechestrat acolo, obligat să rămân acolo o zi, două, trei, o săptămână, dar a sosit momentul ca noi, ca societate, să punem disconfortul personal după interesul general”.