PESTE 6 MILIOANE LEI – SUMA NECESARĂ PENTRU CONSTRUIREA LA IANCA A SEDIULUI SERVICIULUI DE ÎNTREȚINERE DRUMURI JUDEȚENE

Consiliul Județean Brăila a aprobat astăzi documentația tehnico-economică faza Studiu de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția „Înființare sediu Serviciu lucrări întreținere – localitatea Ianca”. Mai exact, este vorba despre un sediu pentru Serviciul care se ocupă de întreținerea drumurilor județene, de reparații urgente și de lucrări de deszăpezire pe aceste drumuri.

Sediul respectiv va avea: * garaje, ateliere și spații de depozitare cu o suprafață totală de circa 560 mp; * birouri și spații similare cu o suprafață totală de circa 280 mp; * platforme tehnologice betonate; *gospodărie de agregate naturale.

Valoarea totală a investiției este de 6.220.249 lei (cu TVA), iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Consilierul județean Mario Da’Ros (PNL) a fost de părere că suma amintită este foarte mare: „M-am uitat la devizul general al obiectivului și mi se pare foarte mult un milion de euro. Poate când o deveni proiect de execuție s-o mai uita cineva pe cifrele astea, să le aducă la o valoare cât de cât de bun simț… Mi se pare foarte mult un milion de euro pentru sediul de la Ianca”.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD),  comentat: „Valoarea n-am făcut-o noi, n-am calculat-o noi, au făcut-o specialiștii, în urma unui contract; asta este valoarea. Vor fi diferențe între faza DALI și faza de proiectare și vor fi și diferențe între faza de proiectare și faza de achiziție efectivă a acestui obiectiv”.

În final, consilierii au aprobat acest proiect de hotărâre.